Νεκρό μωρό Πάρος: Όσα αποκάλυψε ο μεγάλος γιος για την μοιραία βόλτα στην παραλία
Όλα τα σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο του βρέφους, αντικρουόμενες μαρτυρίες για την επίμαχη μέρα, απαντήσεις θα δώσει η ιατροδικαστική έκθεση.
Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Πάρου μετά τον αδόκητο χαμό ενός βρέφους πέντε μηνών, με τις Αρχές να προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι των γεγονότων και να απαντήσουν στο βασανιστικό ερώτημα: Τι συνέβη πραγματικά εκείνη την ημέρα;
«Η οικογένεια ήταν τουλάχιστον τέσσερις ώρες στην παραλία»Οι γονείς και το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας καταθέτουν πως το βρέφος βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του και μεταφέρθηκε στο
Σύμφωνα με την επίσημη κατάθεση των γονέων, η οικογένεια είχε πάει στην παραλία, αλλά όταν το παιδί έδειξε σημάδια δυσφορίας, επέστρεψαν στο σπίτι. Η μητέρα έμεινε εκεί με το βρέφος, ενώ ο πατέρας και το μεγαλύτερο παιδί επέστρεψαν στην παραλία. Όταν το μωρό φάνηκε να χειροτερεύει, μεταφέρθηκε επειγόντως στο Κέντρο Υγείας του νησιού.
«Είχε αρχίσει να κιτρινίζει»: Όσα αποκάλυψε ο μεγάλος αδερφός της μπέμπαςΑπό την πλευρά του, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε ότι «το μωρό έμεινε στον ήλιο, ήμασταν όλοι μαζί, αλλά δεν είχαμε πάρει ομπρέλα. Καθίσαμε όλοι μαζί καμιά ώρα και μετά αυτή (βρέφος) άρχισε να κλαίει. Μετά από κάποια ώρα άρχισε να κλαίει, αλλά τα έκανε επάνω της και της είπε ο μπαμπάς (στη μαμά) να πάει να την αλλάξει στο αυτοκίνητο. Το μωρό πήγε στο αυτοκίνητο με την μάνα του, έκανε 15 λεπτά, 20. Μετά από μία ώρα, πήγε στο αυτοκίνητο και γύρισε, μετά άρχισε να μην νιώθει καλά. Δεν ξέρω και στο αμάξι, στο αμάξι έχει πολλή ζέστη, όταν έκατσε, την άλλαξε η μάνα μου. Δεν ξέρω. Το μικρό είχε σταματήσει να κλαίει, αλλά είχε αρχίσει να κιτρινίζει και είπαμε να φύγουμε. Ήταν το χρωματάκι του περίεργο. Φύγαμε όλοι μαζί. Εγώ και ο μπαμπάς αφήσαμε στο σπίτι τη μαμά και τις μικρές και φύγαμε εμείς με το αμάξι, γιατί δεν νομίζαμε ότι ήταν τόσο σοβαρό το θέμα». «Δεν ξέραμε ότι ήταν τόσο σοβαρό. Η μαμά το πήγε στο νοσοκομείο. Πάντα ήταν μαζί με το μωρό», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Στο μικροσκόπιο ο καύσωνας και η παραμονή στον ήλιοΟι Αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το βρέφος να υπέστη θερμοπληξία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια βρισκόταν στην παραλία για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια έντονου καύσωνα. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το παιδί ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο και πως έκλαιγε έντονα χωρίς σκίαση.
«Δεν είχαν ούτε ομπρέλα ούτε καπέλο. Το μωρό έκλαιγε συνέχεια», ανέφερε γυναίκα που βρισκόταν στην ίδια παραλία.
Η τελική απάντηση για την αιτία του θανάτου θα δοθεί από την ιατροδικαστική έκθεση, ενώ ταυτόχρονα διεξάγονται ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να αποκλειστούν άλλες πιθανές αιτίες, όπως εισρόφηση ή παθολογικά αίτια. Γιατρός του Κέντρου Υγείας Πάρου, που βρέθηκε τυχαία εκεί τη στιγμή της διακομιδής, περιγράφει: «Ήρθε ήδη νεκρό. Του έδωσα ανάσα στόμα με στόμα, αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση».
Τα 2 σενάρια που εξετάζονται για τις συνθήκες θανάτου του μωρούΗ οικογένεια, η οποία διαμένει μόνιμα στην Πάρο και έχει τρία ακόμα παιδιά, παραμένει συντετριμμένη. Οι Αρχές συνεχίζουν την προανάκριση και οι γονείς έχουν κληθεί να δώσουν πλήρεις εξηγήσεις στον εισαγγελέα. Ο περίγυρος κάνει λόγο για ανθρώπους αγαπητούς, που φρόντιζαν τα παιδιά τους με αγάπη, ενώ οι αστυνομικές αρχές παραμένουν επιφυλακτικές έως ότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.
Η τραγωδία έχει συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά και το πανελλήνιο, καθώς παραμένει ανοιχτό το ερώτημα αν ο θάνατος του βρέφους ήταν αποτέλεσμα αμέλειας, τραγικής σύμπτωσης ή κάποιας αδιευκρίνιστης παθολογικής αιτίας.
#ΠΑΡΟΣ #ΝΕΚΡΟ_ΜΩΡΟ #ΠΑΡΑΛΙΑ #ΓΙΟΣ #ΖΕΣΤΗ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βρήκε λύση για τον Ναν ο Αταμάν – Απόφαση στον Παναθηναϊκό για Σλούκα
- Μαρινάκης: Η κυβερνητική πλειοψηφία διαμορφώνεται πλέον στους 149 βουλευτές
- Ληστείες, ναρκωτικά, ενδοοικογενειακή βία – Το ποινικό παρελθόν του 34χρονου που ξυλοκόπησε υπάλληλο καθαριότητας στην Κυψέλη
- Η Μαρία Πετροπούλου μάς αποκαλύπτει το αόρατο Σύμπαν
- Εικόνες ντροπής στο Αγρίνιο: Άγριος ξυλοδαρμός 5χρονου από συμμαθητές του
- Μακελειό στην Αυστρία: Αυξάνονται οι νεκροί - Το σημείωμα του δράστη
- Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρή 31χρονη τουρίστρια από τη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια kite surf
- Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρή τουρίστρια που έκανε kite surf
- Κλήρωση λαϊκού λαχείου 10/6/25: Τα αποτελέσματα σήμερα Τρίτη
- Κατατέθηκαν οι πρώτες μηνύσεις κατά Αρχηγών για τις αποστρατείες Δένδια!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Λαϊκό Λαχείο – Κλήρωση 10/6/2025: Αυτός είναι ο τυχερός λαχνός των 2.650.000 ευρώ (Βίντεο)
- MasterChef 2025: Απόψε η τελευταία κρίσιμη Ομαδική Δοκιμασία (Βίντεο)
- Πανσέληνος Ιουνίου 2025: Ποια ζώδια θα «φωτίσει» το Φεγγάρι της Φράουλας
- Eurojackpot 10/6/25: Νέα κλήρωση απόψε για 22 εκατ. ευρώ
- Νεκρό μωρό Πάρος: Όσα αποκάλυψε ο μεγάλος γιος για την μοιραία βόλτα στην παραλία
- Παναθηναϊκός: Πρόταση 9 εκατ. ευρώ στον Μιλουτίνοφ
- «Mαθε παιδί μου» ξένες γλώσσες: 777 εκ. ευρώ το κόστος για τις οικογένειες
- «So Many Ways to Move»: Μια performance για την Παλαιστίνη στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
- Χωρίς ενεργό μέτωπο η μεγάλη φωτιά στη Λέσβο - Εμπρησμό καταγγέλει ο πρόεδρος της κοινότητας (Βίντεο)
- Μαραντίνης: «Η μουσική έχει έναν ερωτισμό - Το κοινό φλερτάρει με τους μουσικούς» (Βίντεο)

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Νεκρό μωρό Πάρος: Όσα αποκάλυψε ο μεγάλος γιος για την μοιραία βόλτα στην παραλία
- Παναθηναϊκός: Πρόταση 9 εκατ. ευρώ στον Μιλουτίνοφ
- Μαραντίνης: «Η μουσική έχει έναν ερωτισμό - Το κοινό φλερτάρει με τους μουσικούς» (Βίντεο)
- «Παιχνίδια Εκδίκησης»: Ο Άγης παραποιεί την πραγματικότητα για τη σχέση του με τη Μαρίνα (Βίντεο)
- «Mαθε παιδί μου» ξένες γλώσσες: 777 εκ. ευρώ το κόστος για τις οικογένειες
- Η Campeón «υιοθετεί» την παραλία Γαλήνη στη Βουλιαγμένη
- Λαϊκό Λαχείο – Κλήρωση 10/6/2025: Αυτός είναι ο τυχερός λαχνός των 2.650.000 ευρώ (Βίντεο)
- Ελλάδα - Βουλγαρία: Η ώρα και το κανάλι (Βίντεο)
- «Grand Hotel»: Ο Ρήγας αρνείται να δώσει διαζύγιο στην Αλίκη (Βίντεο)
- Καιρός: Οι 8 περιοχές που «έβρασαν» με πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πανσέληνος Ιουνίου 2025: Ποια ζώδια θα «φωτίσει» το Φεγγάρι της Φράουλας
- Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2025 - Σε ποιο πεδίο έρχεται άνοδος
- Παπακαλιάτης και Morgan Freeman παρέα στους Παξούς - Το μήνυμα στην Καβογιάννη (Εικόνες)
- Ορόσημο για την Hellas Direct: Με €20 εκατ. ομόλογο Tier 2 μπήκε στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά του Χρηματιστηρίου Κύπρου
- Προκόπης Παυλόπουλος: Οι στρεβλώσεις των κανόνων αναθεώρησης του Συντάγματος υπονομεύουν νομοτελειακώς την θεσπισμένη αυστηρότητά του
- Ιωάννα Τούνη: Η απάντησή της για την σχέση της με τον Στάθη Σχίζα
- Η Μιμή Ντενίση μεταμορφώνεται σε Αγία Φιλοθέη την «Κυρά των Αθηνών»
- Παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Γιάννη Δρόσου
- ΛΑ’ Παύλεια – «ἐν πνεύματι καί ἀληθείᾳ» – Αντιαιρετική Εσπερίδα στη Χαλάστρα – Φωτο
- Μάλτα: Ισόβια σε δύο εμπλεκόμενους στην δολοφονία της Καρουάνα Γκαλίτσια