Νεες κινητοποιήσεις από τους 5.500 πτυχιούχους του προγράμματος ΟΑΕΔ

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 καθώς όπως καταγγέλλουν από τον Ιανουάριο διανύουν περίοδο απολύσεων.

Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος του ΟΑΕΔ η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατάει ανάλγητη στάση, "με τον Υπουργό Εργασίας να αρνείται να συναντηθεί με το Συντονιστικό Αγώνα των εργαζομένων και αντ’ αυτού προσπαθεί

να κάμψει το ηθικό των υπό απόλυση εργαζομένων, με συνεχείς εμπαιγμούς και υποσχέσεις του «αέρα» για επίδομα ανεργίας για τους απολυμένους.

Η υποστελέχωση του δημόσιου τομέα που έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, παιδείας και κάθε αγαθού στην οποία έχουν βάλει την υπογραφή τους όλες οι κυβερνήσεις μας βρίσκει σε θέσεις μάχης. Μέχρι να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις για τα περίπου 400.000 κενά του δημοσίου οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων πρέπει να ανανεωθούν!".

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 08 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε η δυναμική συνέχιση του αγώνα και των κινητοποιήσεων. Καλούν λοιπόν όλους τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα" ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα".

Ειδικότερα σήμερα θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ ενώ θα συμμετέχουν στην απεργία για το ασφαλιστικό την Τρίτη 18/02 με συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια.

Παράλληλα ανακοίνωσαν νέα κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 21/02 στις 12.00 ενάντια στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για ανανέωση όλων των συμβάσεων και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Διεκδικούν:

Άμεση ανανέωση-παράταση της σύμβασής μας για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη [12 μήνες] για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό. Άμεση αναγνώριση προϋπηρεσίας και ένσημα για όλες/ους!Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.Να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους/ες τους/τις άνεργους/ες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να δοθεί επίδομα τώρα σε όσους/ες συναδέλφους/ισσες του προγράμματός μας έληξε η σύμβασή τους, μέχρις ότου ανανεωθεί.Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.Στελέχωση των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.Καμία απόλυση εργαζομένου μέσω του προγράμματος ΟΑΕΔΚαμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα.
Keywords
οαεδ, επιδομα, συμβασιουχοι, απεργια, συμμετοχή, νέα, σταση εργασιας, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, υπουργειο εργασιας, δουλεια, εργασια, ασφαλιστικο, δημοσιο, δοθει, ενσημα, επιδομα ανεργιας, ζωων, ηθικο, ιση, κυβερνηση, λεφτα, λειτουργια, υπογραφη, συμμετοχή, τριτη, δικαιωματα, υπουργειο, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα