Νέα βάση στην Κρήτη ετοιμάζει η Αμερική

Πιο ισχυρή στρατιωτική παρουσία των Η.Π.Α στην Ελλάδα.

Καθώς οι σχέσεις της Αμερικής με την Τουρκία είναι τεταμμένες, νέα στρατιωτική βάση ετοιμάζουν οι Αμερικανοί στην Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsbatt, η κύρια αιτία της κρίσης των δύο χωρών είναι η μη εκπλήρωση του αιτήματος της Άγκυρας για έκδοση του ιμάμη Φετουλάχ

Γκιουλέν, η κόντρα για την παρατεινόμενη φυλάκιση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, οι διαφωνίες Τουρκίας- ΗΠΑ στο Συριακό με την επιθυμία του Ταγίπ Ερντογάν να αγνοήσει τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν και να αγοράσει συστοιχίες S-400 από τη Ρωσία, το μπλόκο από το κογκρέσο στην πώληση F-35 στην Άγκυρα αλλά και η επιβολή εκατέρωθεν κυρώσεων.

Ο Αμερικανός Υπουργός Αμύνης, μάλιστα, αναφέρει σε δηλώσεις του τα εξής: «Οι ΗΠΑ αναζητούν τώρα εντατικά δυνατότητες ενίσχυσης της στρατιωτικής τους παρουσίας στην Ελλάδα. Και ειδικά τώρα, υπό τον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τέσσερα χρόνια νωρίτερα ξιφουλκούσε ως αρχηγός της αντιπολίτευσης κατά του “αμερικανικού ιμπεριαλισμού”, δημιουργείται μια εντατική διατλαντική ερωτική σχέση ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον».

Απέναντι στις απειλές της Τουρκίας, δε, για το κλείσιμο της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ, μία βάση υψίστης σημασίας τόσο για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή όσο και για το γεγονός ότι εκεί οι Αμερικανοί έχουν αποθηκεύσει δεκάδες πυρηνικές κεφαλές, το Πεντάγωνο επισημαίνει πως η Σούδα είναι μία από τις ιδανικότερες εναλλακτικές του.

Πηγή: Handelsblatt

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη, Αμερική,kriti, ameriki