Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου για τα 4,9 Ρίχτερ: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί νέος ισχυρός μετασεισμός»

Σε συνέχεια της ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 4,9 Ρίχτερ που εκδηλώθηκε την Τετάρτη στα Ψαχνά της Εύβοιας, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης ζήτησε εκ νέου σήμερα τη σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου του ΟΑΣΠ, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα στοιχεία που αφορούν στην εξέλιξη του φαινομένου.

Περισσότεροι από 100 σεισμοί έως 3,5 Ρίχτερ έχουν

σημειωθεί μετά τα 4,9 Ρίχτερ με επίκεντρο τα Ψαχνά Ευβοίας ενώ, σύμφωνα με του ειδικούς «δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρού μετασεισμού».

Σύμφωνα με τα ομόφωνα πορίσματα της Επιτροπής, που συνεδίασε εκ νέου σήμερα Πέμπτη:

Η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών περιλαμβάνει, εκτός από τον χτεσινό σεισμό μεγέθους 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ, περισσότερους από 100 σεισμούς με μέγιστο μέγεθος το 3,5.

Η διάσταση της σεισμικής ακολουθίας είναι συμβατή με το μέγεθος του μεγαλύτερου σεισμού και τα μεγέθη των μετασεισμών είναι σχετικά μικρά, επομένως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρού μετασεισμού.

Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΜΑΚ, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα.

Στους πολίτες συστήνεται:

(α) να αποφεύγουν την είσοδο και την παραμονή τους σε κτίρια που τυχόν έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά «Μη Κατοικήσιμα» από τα αρμόδια κλιμάκια μηχανικών και

(β) να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνησή τους μέσα στον αστικό ιστό.

#ΣΕΙΣΜΟΣ #ΨΑΧΝΑ #ΕΥΒΟΙΑ #ΡΙΧΤΕΡ #ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΣ #ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ #ΠΟΛΙΤΙΚΗ_ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου, 49 Ρίχτερ, Δεν,epitropis seismikou kindynou, 49 richter, den