Πλεύρης: Χωρίς μέτρα για τους ταξιδιώτες από Κίνα για την ώρα - Αναμονή για την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στην ανησυχία, που επικρατεί γύρω από την έξαρση των κρουσμάτων Covid - 19 στη Κίνα.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με ανησυχία παρακολουθούν εκατοντάδες κυβερνήσεις την έξαρση των κρουσμάτων στη Κίνα, με τη συζήτηση για την επιβολή μέτρων στους ταξιδιώτες από την χώρα να έχει «ανοίξει».

Ήδη αρκετά κράτη, έχουν προχωρήσει στην επιβολή μέτρων, όπως η Ιαπωνία και η Ταϊβάν.

Στις ΗΠΑ

από 5 Ιανουαρίου όλοι οι επισκέπτες από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο από 2 ετών και άνω θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ Covid.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κατευθύνθηκε και η γειτονική μας χώρα, Ιταλία, όπου όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις Covid-19, ενώ όσοι βρέθηκαν θετικοί θα τεθούν σε καραντίνα σε καθορισμένα κτίρια.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανάφερε στο ΣΚΑΪ πως «ήδη γίνονται συζητήσεις», αλλά «όχι» προς την κατεύθυνση «της επιβολής μέτρων».

«Η πολιτική zero - covid της Κίνας απέτυχε, σε αντίθεση με τη λογική της Ευρώπης και της Αμερικής ότι θα συνυπάρχουμε με τον ιό. Η επιθυμία της χώρας είναι να μείνουμε σε αυτή τη κανονικότητα. Όχι να πάμε σε πισωγυρίσματα».

Σχετικά με τα μέτρα, τόνισε «Όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση» σκοπός είναι «να έχει κοινή πολιτική και να μην δίνει μήνυμα πισωγυρίσματος».

#ΚΙΝΑ #ΘΑΝΟΣ_ΠΛΕΥΡΗΣ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΥΓΕΙΑΣ #ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ #COVID19
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλεύρης, Κίνα, - Αναμονή, Ευρωπαϊκής Ένωσης,plevris, kina, - anamoni, evropaikis enosis