Νέα στοιχεία για το φριχτό δυστύχημα στα Σπάτα: Διαψεύδει τις ελληνικές Αρχές φίλος του 22χρονου που διαμελίστηκε

Οι Έλληνες ερευνητές λένε ότι ο 22χρονος φοιτητής από τη Μεγάλη Βρετανία έτρεξε πίσω στην πίστα μετά την αποβίβαση για να βγάλει μια selfie όταν συνέβη το ατύχημα, παρά τις προειδοποιήσεις του πληρώματος εδάφους.

Ένας φίλος που είδε τον Βρετανό τουρίστα, Τζακ Φέντον, να σκοτώνεται με φρικτό τρόπο - από την περιστρεφόμενη λεπίδα ενός ελικοπτέρου στην Ελλάδα - διέψευσε τους ισχυρισμούς της ΕΛΑΣ ότι το θύμα έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο, ενώ μιλούσε στο τηλέφωνό

του.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός χτυπήθηκε όταν βρέθηκε πίσω από το ελικόπτερο Bell 407 την ώρα που ο κινητήρας του ήταν ακόμη ενεργοποιημένος στις 6.20 μ.μ. στην Αθήνα χθες, αφού επέστρεψε από το τουριστικό hotspot της Μυκόνου με τρεις φίλους του.

Όμως ο 20χρονος Jack Stanton - Gleaves, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο ελικόπτερο δήλωσε στη MailOnline:

Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες.

Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα, πρόσθεσε ο νεαρός.

Άκουσα ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου.

«Του φώναζαν "Stop! Stop!" και εκείνος έτρεξε»

Ο Ιωάννης Κανδύλης, πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής αεροπορικών ατυχημάτων που διερευνά το περιστατικό, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο Τζακ αψήφησε τις εντολές τρέχοντας πίσω προς το ελικόπτερο έχοντας το τηλέφωνό του στο αυτί.

Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και συνοδεύονταν σε ιδιωτικό σαλόνι αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο.

Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και προχωρούσε γρήγορα προς το αεροσκάφος, αψηφώντας το προσωπικό εδάφους που του φώναζε "Σταμάτα!,'Σταμάτα!".

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό ατύχημα. Ήταν φρικτό.

Ελεύθεροι ο χειριστής του ελικοπτέρου και οι τεχνικοί

Νωρίτερα σήμερα κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφορικά με τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στο ελικοδρόμιο των Σπάτων.

Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα, τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

#ΣΠΑΤΑ #ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ #ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ #ΝΕΚΡΟΣ #ΜΕΓΑΛΗ_ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα