Νέα μέτρα: Καμία αλλαγή στη χρήση μάσκας

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι με την χρήση μάσκας μετά και την συνεδρίαση της επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Παρόλο που το διαδίκτυο έχει κατακλειστεί με άρθρα που αναφέρουν πως γίνεται ξανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους εντούτοις, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί καμία αλλαγή στη χρήση μάσκας.

Συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους πλην των χώρων εστίασης, οι οποίοι όμως λειτουργούν ως αμιγώς χώροι για εμβολιασμένους

αλλά και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν

Σύμφωνα με πληροφορίες , τα μέτρα θα αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες και εργαζόμενους και θα επικεντρώνονται τόσο στο φάσμα της διασκέδασης και της εστίασης όσο και σε αυτό της εργασίας

Συγκεκριμένα θα αυξηθεί ο αριθμός των rapid test των ανεμβολίαστων εργαζόμενων , οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας τους.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να απαιτείται η επίδειξη αρνητικού rapid test για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους, δεδομένη είναι η αυστηροποίησή τους το επόμενο διάστημα προκειμένου να διαπιστωθεί αν γίνονται σωστά οι έλεγχοι με επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας στους εμβολιασμένους.

Επίσης παρελθόν, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, θα θεωρούνται τα πλαϊνά προστατευτικά στα μαγαζιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμία,kamia