Νέα κίνηση ματ: Η αναβάθμιση του στρατού δεν σταματάει σε Rafale και Belharra

Μετά τη συμφωνία με τη Γαλλία για την απόκτηση των τριών φρεγατών Belharra, το υπουργείο Άμυνας προχωρεί με ταχείς ρυθμούς και στην αναβάθμιση σημαντικών οπλικών συστημάτων - όπως τα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι - αλλά και στην ενίσχυση τουβληματικού δυναμικού όλων των κλάδων του Στρατού.

Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε χτες στη Βουλή την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων για μία

σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων που ενεργοποιούνται ή επικαιροποιούνται.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η ενεργοποίηση σχετικού προγράμματος για την αναβάθμιση των επιθετικών ελικοπτέρων Apache AH-64A της Αεροπορίας Στράτου μέσω διακρατικής συμφωνίας με το Ισραήλ. Μάλιστα, τα ελικόπτερα Απάτσι αναμένεται να ενισχυθουν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και με την προμήθεια πυραυλικών συστημάτων NLOS SPIKE.

Εισήγηση έγινε επίσης και για να ενεργοποιηθεί η προμήθεια αντιαρματικού πυραυλικού συστήματος πολλαπλών ρόλων αλλά και κατευθυνόμενων βλημάτων για τα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου καθώς και για άλλα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, σημαντική θεωρείται και η κατασκευή αεροσήραγγας η οποία θα χρησιμοποιείται ως εξομοιωτής ελεύθερης πτώσης κατά την εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών - όπως προβλέπει άλλο πρόγραμμα - με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των δυνατοτήτων των Ελλήνων κομάντος υπό τις οδηγίες της νεοσύστατης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα