Νέα Ιωνία: 11χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ έπαιζε σε παιδική χαρά

Από ρεύμα χτυπήθηκε ένας 11χρονος την ώρα που έπαιζε σε παιδική χαρά στη Νέα Ιωνία - Ακούμπησε σε κολώνα φωτισμού που είχε εκτεθειμένα καλώδια

Ένας 11χρονος χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα σε παιδική χαρά στη Νέα Ιωνία.

Το παιδί έπαιζε μαζί με τους φίλους του, όταν ακούμπησε το χέρι του στα γυμνά

καλώδια που προεξείχαν από κολώνα ηλεκτρισμού. Έτσι, έπαθε ηλεκτροπληξία και έπεσε στο έδαφος, υποφέροντας από τους πόνους.

Η μητέρα του που ήταν πιο δίπλα, έτρεξε να τον βοηθήσει με το παιδί να παραπονιέται για πόνους στην καρδιά. Ο καρδιολόγος που τον εξέτασε κατόπιν, τους είπε ότι «γλίτωσε από θαύμα».

Υπενθυμίζεται οτι ο πατέρας του ανηλίκου, κ. Θοδωρής Καμμένος μίλησε αναλυτικά για το ατύχημα στο Dnews, κάνοντας λόγο για αμέλεια από πλευράς υπευθύνων, αφού τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πιο σοβαρά και να είχαν εξελιχθεί χειρότερα.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπεύθυνου, αναφέροντας παράλληλα, ότι στις περισσότερες πλατείες στην περιοχή τα καλώδια στις κολώνες του δημοσίου φωτισμού είναι ανεξέλεγκτα.

Η δήλωση του στο Dnews

«Ήταν στην πλατεία στον Περισσό Νέας Ιωνίας και συγκεκριμένα στο γήπεδο μπάσκετ ΑΟ Περισσού. Όπως έπαιζαν κρυφτό στην τα παιδιά στην πλατεία, ο γιος μου ακούμπησε την κολώνα εξωτερικά. Αυτά τα καλώδια που φαίνονται στην φωτογραφία είναι κομμένα και είχαν επαφή με την κολώνα. Όπως ακούμπησε έπαθε ηλεκτροπληξία, τον τίναξε και τον έριξε κάτω. Η κολώνα αυτή είναι του δημόσιου φωτισμού. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο και του κράτησαν μέσα. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι έχει περάσει ρεύμα γιατί δεν μπορεί σφίξει καλά το δεξί του χέρι.

Αυτό δεν είναι κάτι ανησυχητικό θα επανέλθει αλλά έχει υποστεί ισχυρό σοκ, ο μικρός είναι 11 ετών. Έχω ξεκινήσει ήδη τις νομικές διαδικασίες θα κινηθώ κατά παντός υπευθύνου. Είτε είναι η περιφέρεια, είτε είναι ο Δήμος, διότι η κολώνα είναι δημόσιου φωτισμού. Στο συμβάν υπήρξαν μάρτυρες τουλάχιστον 10 γονείς. Κάτι πρέπει να γίνει, οι περισσότερες πλατείες είναι έτσι, ειδικά στον δήμο νέας Ιωνίας με τον δημόσιο φωτισμό ανεξέλεγκτο και τα καλώδια όλα έξω».

#ΝΕΑ_ΙΩΝΙΑ #11ΧΡΟΝΟΣ #ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα