Νέα φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης, σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατευθύνονται προς το Ασήμι του δήμου Γόρτυνας μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε, στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η φωτιά καίει αγροτοδασικές εκτάσεις ενώ έχει γίνει και αίτημα για εναέρια μέσα. Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την τάχιστη εξάπλωση των πυρκαγιών και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 15 οχήματα 45 υπάλληλοι ΔΠΥ

Ηρακλείου, 1 ομάδα πεζοπόρου, 1 ομάδα 3ης ΕΜΟΔΕ, 1ελικοπτερο, 5 ιδιωτικά μηχανήματα καθώς και 2 υδροφορίες της Περιφέρειας Κρήτης. Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την τάχιστη εξάπλωση των πυρκαγιών και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης ωστόσο η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση.

Σε μία ημέρα που οι πυρκαγιές αφήνουν πίσω τους στάχτη κι αποκαΐδια σχεδόν σε όλη τη χώρα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Πάρνηθα ευτυχώς μέχρι σήμερα η Κρήτη στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή σε αυτό το κομμάτι. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού έχουν προλάβει όλα τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σε πολλές περιοχές όπως το Βενεράτο, την Απτέρα, τα Καλύβια Μονοφατσίου, στην Ιεράπετρα, το Κυπαρίσσι, τον Αρχάγγελο.

#ΗΡΑΚΛΕΙΟ #ΚΡΗΤΗ #ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο Κρήτης,irakleio kritis