Μάχη για να σωθεί ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας - Έχουν καεί σπίτια, σοκάρουν τα βίντεο από την περιοχή

Μάχη για να σωθεί ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας με την φωτιά να καίει για δεύτερη μέρα. Έχουν καεί δεκάδες σπίτια στο Μενίδι όπου η φωτιά μπήκε μέσα στις γειτονιές.

Εκκενώνονται οι οικισμοί Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφαντώ λόγω της φωτιάς που καίει στην Πάρνηθα από χθες, Τρίτη (22/8) Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι υπήρξε νέα αναζωπύρωση στη Μονή Κλειστών με τη φωτιά να καίει έξω από το χωριό πάνω από το μοναστήρι, κοντά στο οποίο ξεκίνησε χθες η πυρκαγιά.

Στα μέτωπα της φωτιάς

επιχειρούν από αέρος από αέρος 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα για συντονισμό, και 8 αεροσκάφη: 4 τράκτορες από Ελλάδα, δύο από Γερμανία και 2 Canadair.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Πολιτικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Όμως ανέφερε ότι τα εναέρια μέσα έφθασαν σε πέντε λεπτά στο μέτωπο της φωτιάς, καθώς έγινε η ταχύτερη δυνατή απόκριση με εκτροπή των εναέριων μέσων από τον Ασπρόπυργο .

{https://www.youtube.com/watch?v=SoUPope8RGs}

Σύμφωνα με το τελευταίο μήνυμα 112 όσοι βρίσκονται στο Λεφαντώ πρέπει να εκκενώσουν, όπως και οι κάτοικοι στους οικισμούς Αγίας Παρασκευής και Καποτά. Σημειώνεται πως η φωτιά έχει προκαλέσει συναγερμό από την Αγία Παρασκευή έως και το κέντρο του δήμου Αχαρνών.

Η φωτιά ανεβαίνει ξανά στο βουνό, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ. Πλέον, οι φλόγες φτάνουν στο σημείο που ξεκινά ο Εθνικός Δρυμός, ένα σημείο που δεν είχε καεί στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική η κατεύθυνση των ανέμων που επικρατούν αυτή την ώρα «σπρώχνουν» τις φλόγες προς το συγκεκριμένο σημείο και γίνεται τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να κρατηθεί το μέτωπο χαμηλά. Πάντως, ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Νίκος Ξαγοράρης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η φωτιά μπήκε στον Εθνικό Δρυμό, τονίζοντας ότι πρόκειται για παρθένο δάσος.

{https://www.youtube.com/watch?v=IXDNVCtioe0}

{https://www.youtube.com/watch?v=yyMHdJZm7mE}

{https://www.youtube.com/watch?v=ZlOHqCtKAWo}

#ΕΘΝΙΚΟΣ_ΔΡΥΜΟΣ #ΠΑΡΝΗΘΑ #ΦΩΤΙΑ #ΣΠΙΤΙΑ #ΠΕΡΙΟΧΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάχη, Εθνικός Δρυμός, Πάρνηθας - Έχουν,machi, ethnikos drymos, parnithas - echoun