Ναυάγιο στη Λέσβο: Εμπλοκή της Τουρκίας «δείχνουν» οι καταθέσεις των μεταναστών στο Λιμενικό, «έφεραν» το σκάφος στα ελληνικά ύδατα

Συμμετοχή της Τουρκίας στο ναυάγιο της Λέσβου «δείχνουν» οι καταθέσεις των μεταναστών στο Λιμενικό, καθώς τουρκικά ψαράδικα συνόδευαν τη λέμβο με τους μετανάστες στα ελληνικά ύδατα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι μετανάστες, το σκάφος το συνόδευαν τουρκικά αλιευτικά από την ώρα που ξεκίνησαν από το Αϊβαλί μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα της Λέσβου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μεταναστών μετά τα δύο πολύνεκρα ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα.

Στο ναυάγιο έχασαν την ζωή τους 18 άνθρωποι, 16 γυναίκες, 1 άνδρας και ένα αγόρι 15 ετών, ενώ εκτιμάται ότι στην βάρκα επέβαιναν 40 άτομα, τα οποία είχαν αναχωρήσει από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί

Σήμερα, Παρασκευή 7/10, δύο ημέρες μετά το ναυάγιο, εντοπίστηκαν ακόμη τρεις άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωθέντων στους 28.

Tο σκάφος με τους μετανάστες στη Λέσβο βυθίστηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στη Θερμή, ενώ στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι έως και 7 μποφόρ.

#ΝΑΥΑΓΙΟ #ΛΕΣΒΟΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΣΚΑΦΟΣ #ΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναυάγιο, Λέσβο, Εμπλοκή, Τουρκίας, Λιμενικό,navagio, lesvo, ebloki, tourkias, limeniko