«Ναι» στη συνεπιμέλεια, «όχι» στο εργασιακό λένε οι πολίτες σε νέα δημοσκόπηση

Υπέρ του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια αλλά κατά του εργασιακού τάσσονται οι πολίτες σε δημοσκόπηση της Alco.

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση

της Alco για το Open. Η δημοσκόπηση ασχολήθηκε πάντως και με αρκετά ακόμα θέματα της επικαιρότητας.

Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 37,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,8% και το ΚΚΕ με 5,2% ενώ το τελευταίο κόμμα που καταγράφεται πάνω από 3% είναι η Ελληνική Λύση με 4%. Κάτω από το «πλαφόν» του 3% καταγράφεται το ΜεΡΑ25.

Στα υπόλοιπα ερωτήματα της δημοσκόπησης οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε ποσοστό 40%, ενώ σε ποσοστό 53% δηλώνουν όχι ικανοποιημένοι.

Σε ερώτημα σχετικά με την ασφάλεια που αισθάνεται ο πολίτης. 7% δηλώνει πολύ και 24% αρκετά όμως η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει από λίγο ως καθόλου. Λίγο 34%, καθόλου 33%.

Δυσμενείς συνθήκες στο εργασιακό νομοσχέδιο πιστεύει πως θα δει το 54% των ερωτηθέντων, ενώ το 25% θεωρεί πως οι ρυθμίσεις θα είναι ευνοϊκές για τους εργαζόμενους.

Τέλος στο νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας που προκάλεσε σφοδρότατες αντιπαραθέσεις αλλά και γαλάζιο «αντάρτικο» στη Βουλή,το 49% δηλώνει υπέρ της «εξίσου συνεπιμέλειας σε περίπτωση διαζυγίου» και μόλις το 30% λέει «Όχι».

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα