Κορονοϊός: Αυτά είναι τα τέσσερα συνηθέστερα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό (βίντεο)

Η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, μίλησε στην επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό για τα συνηθέστερα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου ρωτήθηκε στην επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό για τις παρενέργειες αλλά και τα θρομβωτικά επεισόδια που έχουν προκύψει και φέρεται να συνδέονται με τα εμβόλια.

Αναφέρθηκε στα τέσσερα συνηθέστερα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό. «Είναι ο πόνος στο χέρι, ο πυρετός, ο πονοκέφαλος, η ατονία. Είναι σαν να περνάει κάποιος μια απλή ίωση. Ίσως υπάρχει μια μεγιστοποίηση

και ένας φόβος γι' αυτά τα απλά τα αναμενόμενα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Η Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε αναλυτικά:

«Το θετικό είναι ότι υπάρχει μια διαφάνεια. Μεγάλη ευαισθητοποίηση για οποιαδήποτε ενέργεια. Οι παιδίατροι είναι συνηθισμένοι να λένε στους γονείς για συμπτώματα εμβολίων. Είναι τα ίδια και στους ενήλικες. Ο πόνος στο χέρι, ο πυρετός, ο πονοκέφαλος, η ατονία. Είναι σαν να περνάει κάποιος μια απλή ίωση. Ίσως υπάρχει μια μεγιστοποίηση και ένας φόβος γι αυτά τα απλά τα αναμενόμενα.

Τα θρομβωτικά συμπτώματα να μην ξεχνάμε ότι είναι εξαιρετικά σπάνια. Δεν αναφέρομαι σε νούμερα και αριθμούς, αλλά όταν ερχόμαστε σε συγκεκριμένο άτομο και πρόσωπο τα βάζουμε στην άκρη. Είναι συμπτωματολογία έντονου πονοκεφάλου ή ασφυκτικούς πόνους στο θώρακα ή εμφάνιση διόγκωσης, θάμπωμα στην όραση ή και εμφάνιση μικρών αιμοραγικών στιγμάτων στο δέρμα.

Έχουμε αναφέρει τις λεπτομέρειες και του τρόπου αντιμετώπισης. Ευτυχώς υπάρχει πλέον η γνώση και η δυνατότητα της θεραπευτικής παρέμβασης. Πιστεύω σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε και η αντίστοιχη αντιμετώπιση. Η μια έχει περάσει, έχει καταγραφεί και στον ΕΜΑ. Οι άλλες που τις ακούτε πρώτα βγαίνουν στα κανάλια και μετά συμπληρώνεται η κίτρινη κάρτα. Υπάρχει ακόμα μια δυστοκία να συμπληρωθούν τα στοιχεία από τον γιατρό στον οποίο καταφεύγει το άτομο.

Αν μπορούσατε εσείς που είστε κοντά στο κοινό, προσοχή έγκαιρη συμπλήρωση της κίτρινης κάρτας που ενημερώνει τον ΕΟΦ, η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης... Όταν τεκμηριώνεται το περιστατικό και δεν είναι απλώς η χρονική συσχέτιση, θα το αναφέρουμε».

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣΕΜΒΟΛΙΟΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα