"Ναι" από την Επιτροπή Βιοηθικής για εξωσωματική γονιμοποίηση σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Η ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή θα πρέπει να είναι ελεύθερη για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια αλλά και τις ελεύθερες γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν παιδί, αποφάνθηκε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής στη Γαλλία.

Το ζήτημα έχει διχάσει τη Γαλλία, όπου το 2013 νομιμοποιήθηκε ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων, εξαιτίας κυρίως της αντίθεσης των πιο συντηρητικών στοιχείων της κοινωνίας, όπου η καθολική εκκλησία εξακολουθεί να ασκεί επιρροή.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσωπικά τάσσεται υπέρ της επέκτασης του δικαιώματος στην ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή σε όλους, όμως ζήτησε τη γνωμοδότηση της Επιτροπής ενόψει της υιοθέτησης σχετικής νομοθεσίας.

Στη Γαλλία η ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή περιορίζεται για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας σε ζευγάρια ετερόφυλων. Η Επιτροπή είχε αποφανθεί ήδη το 2017 υπέρ της επέκτασής της και σήμερα επανέλαβε τη θέση της, εκτιμώντας ότι το να μην μπορεί κάποιος να αποκτήσει παιδί αποτελεί «μια οδύνη» που «πρέπει να ληφθεί υπόψη», ακόμη κι αν οι αιτίες δεν είναι βιολογικές.

Η γαλλική κυβέρνηση πρόκειται να υποβάλει στα τέλη του χρόνου ένα σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο στις αρχές του 2019.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα