Eντυπωσιακή επίδειξη από τους Εθνοφύλακες στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

13:49 25/9/2018 - Πηγή: seleo
Σε ένα εκπαιδευτικό διήμερο με πολύ απαιτητικές και ρεαλιστικές συνθήκες συμμετείχαν μονάδες εθνοφυλακής που ανήκουν στο Δ΄Σώμα Στρατού.
Μονάδες Εθνοφυλακής από τα Δίκαια μέχρι την Ξάνθη μετακινήθηκαν στο Κιλκίς και εκπαιδεύτηκαν στον αγώνα σε κατοικημένες περιοχές. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στον άψογα οργανωμένο χώρο που ανήκει στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία με συμμετοχή από όλα τα Τάγματα Εθνοφυλακής του Δ΄ΣΣ.

Το απαιτητικό
πρόγραμμαΟι «κοκκινομπερέδες» της 71ης, ετοίμασαν ένα εκπαιδευτικό διήμερο το περασμένο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου, σε χώρο που έχουν οργανώσει και ανταποκρίνεται επακριβώς στα πεδία μάχης που θα στηθούν σε κατοικημένες περιοχές αν και όταν χρειαστεί….

Να σημειωθεί ότι στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη εκπαίδευση,παρακολουθούν ολιγοήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα, στελέχη από στρατούς άλλων χωρών, κάτι που επίσης αποδεικνύει το υψηλό σε δυσκολία επίπεδο που κλήθηκαν να ξεπεράσουν οι εθνοφύλακες μας.

Οι απαιτήσεις του προγράμματος ήταν υψηλές και οι εθνοφύλακες που συμμετείχαν έφεραν σε πέρας όλες τις αποστολές. Τα αντικείμενα στα οποία εκπαιδεύτηκαν ήταν ρεαλιστικά και πολυσύνθετα. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ακόμα και στους σκληροτράχηλους εκπαιδευτές ήταν η προσήλωση και η πειθαρχία καθ΄όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Τι έδειξε το κοντέρΕίναι ενδεικτικό ότι από την άφιξή τους το Σάββατο στο χώρο και καθόλη τη διάρκεια της μέρας μέχρι αργά το βράδυ, όλοι ανεξαιρέτως έφεραν τον φόρτο μάχης χωρίς την παραμικρή παύση ή ανάπαυλα.

Πέρασαν γέφυρες, κατέλαβαν κτίρια, εκτέλεσαν βολές με σύγχρονα όπλα και ήταν συνεχώς σε κίνηση και εγρήγορση. Το ασφαλές συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η βαρύτητα που έχει δοθεί στην εκπαίδευση τους, αποδίδει καρπούς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι την εκπαίδευση παρακολούθησε εντυπωσιασμένος ο Αρχηγός της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος έμεινε μαζί τους μέχρι αργά το μεσημέρι και αφού έφαγε μαζί τους, φεύγοντας τους αποχαιρέτησε όλους έναν έναν ξεχωριστά!

ΠΗΓΗ: kranosgr inevros.gr onalert.gr
Keywords
Αναζητήσεις
εκπαιδευση εθνοφυλακων κιλκις
Τυχαία Θέματα