«Να ζήσεις Κυριάκο» και... «άντε γεια, Αλέξη» στην Ηρώδου Αττικού - Σκηνές κάτω από τον καυτό ήλιο (pics)

Στην Ηρώδου Αττικού, απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο, από νωρίς το μεσημέρι είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου προκειμένου να δει από κοντά τον νέο πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικές κάμερες, ξένοι ανταποκριτές αλλά και ένθερμοι υποστηρικτές της ΝΔ είχαν στριμωχτεί στο πεζοδρόμιο, κάτω από τις νεραντζιές αναζητώντας λίγη σκιά από τον καυτό ήλιο. Μόλις ο νέος πρωθυπουργός βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο μια παρέα γαλάζιων ψηφοφόρων άρχισε να τον χειροκροτά φωνάζοντας του «να ζήσεις Κυριάκο, πάντα άξιος, πάμε μπροστά». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και είχε αρκετή ζέστη, επέλεξε να διανύσει πεζός την απόσταση από το Προεδρικό Μέγαρο μέχρι το Μαξίμου, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μαρέβα και τα τρία του παιδιά. Μάλιστα, βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο κρατούσε το χέρι της συζύγου του μέχρι που αντίκρισε έναν παλιό του γνώριμο και χρειάστηκε να το αφήσει. Λίγο πριν μπει στο Μαξίμου κάποια κυρία που βρίσκονταν στο απέναντι πεζοδρόμιο του φώναξε «Κυριάκο, έχεις την ευχή των γονιών σου, μην το ξεχνάς αυτό. Κάνε μας περήφανους όπως και ο πατέρας σου».

Λίγα λεπτά αργότερα, αφού έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής, ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε από το Μαξίμου με το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο. Τότε συντονισμένα κάποιοι υποστηρικτές της ΝΔ, του φώναξαν με ειρωνικό ύφος «άντε γεια, τώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα