Μυτιλήνη: ΄Εφτασε στο λιμάνι το αρματαγωγό όπου θα διαμείνουν μετανάστες και πρόσφυγες

Επιστρατεύθηκε αρματαγωγό πλοίο του πολεμικού ναυτικού, το οποίο έφθασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να φιλοξενήσει προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε άτυπο καταυλισμό έχει μετατραπεί το επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα ο περιφραγμένος χώρος δίπλα στο παλιό κολυμβητήριο της πόλης.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων διαμένουν εκεί, ενώ τα βράδια κοιμούνται μέσα σε λεωφορεία

που έχουν μεταφερθεί στο σημείο από το Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται για όλους αυτούς που έφτασαν στη Λέσβο το Σαββατοκύριακο και δεν μεταφέρθηκαν στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, αφού οι κάτοικοι της περιοχής με μπλόκα δεν το επέτρεψαν.

Γι’ αυτόν τον λόγο, επιστρατεύθηκε αρματαγωγό πλοίο του πολεμικού ναυτικού, τ’ οποίο έφθασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να φιλοξενήσει προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο καράβι θα διαμείνουν όσοι εκ των προσφύγων και μεταναστών έφθασαν πρόσφατα στο νησί έως ότου βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο.

Η απόφαση για την αποστολή του αρματαγωγού ουσιαστικά αποτελεί απότοκο των δηλώσεων του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, ο οποίος έκανε λόγο για «αποσυμφόρηση των νησιών σε χαμηλούς τόνους».

«Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη κρίση, δεν ξέρω αν συγκρίνεται με το 2015 αλλά η αντίδραση της κυβέρνησης είναι πάρα πολύ αποφασιστική», επισήμανε.

ΜΥΤΙΛΗΝΗΛΙΜΑΝΙΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΠΡΟΣΦΥΓΕΣΠΛΟΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα