Μετά το δυναμικό ξεκίνημα...φρένο στις αιτήσεις για την νέα ρύθμιση σε 24 - 48 δόσεις

Μία εβδομάδα έχει περάσει απο την πρεμιέρα και σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ στις 27.000 ανέρχονται οι αιτήσεις για την νέα πάγια ρύθμιση οφειλών στην εφορία σε 24 ή 48 δόσεις

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ περίπου 27.000 οφειλέτες της εφορίας έκαναν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση των 24 - 48 δόσεων. Από αυτούς σύμφωνα με τα στοιχεία

της ΑΑΔΕ, 22.500 είναι φυσικά πρόσωπα και 4.500 είναι επιχειρήσεις.

Δεν είναι λίγοι και οι οφειλέτες που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 12 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου 2019 και ενέταξαν τις οφειλές τους τώρα στη νέα ρύθμιση για να αυξήσουν τις δόσεις τους και να μειώσουν τις μηνιαίες καταβολές τους.

Οι εκτιμήσεις της Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θέλουν να αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των οφειλετών που θα ενταχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση ώστε να γλιτώσουν τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ακίνητης περιουσίας.

Με την νέα πάγια ρύθμιση οι φορολογούμενοι θα μπορούν εξοφλήσουν:

- Σε έως 24 μηνιαίες δόσεις τον φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και άλλους φόρους και τέλη στην εφορία ή στα τελωνεία που βεβαιώθηκαν εντός του 2019 αλλά κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν εντάξει τις οφειλές τους αυτές στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να ρυθμίσουν τις συγκεκριμένες οφειλές χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.

- Όλα τα παλαιά χρέη προς την εφορία που έχουν μείνει αρρύθμιστα. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να καταβάλουν τα χρέη τους έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν αυτά προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους ή μέχρι και σε 48 μηνιαίες δόσεις αν τα εν λόγω χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα. Ο αριθμός των δόσεων για τις έκτακτες οφειλές που ρυθμίζονται σε έως και 48 δόσεις καθορίζεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

- Όλα τα νέα χρέη προς την εφορία, είτε γίνουν ληξιπρόθεσμα είτε όχι.

ΡΥΘΜΙΣΗΔΟΣΕΙΣΕΦΟΡΙΑ24 ΔΟΣΕΙΣ48 ΔΟΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα