Μύθος ή αλήθεια οτι το τσάι μειώνει τη χοληστερίνη;

Οι απαντήσεις για την χρησιμότητα του τσαγιού όσον αφορά τα επίπεδα χοληστερίνης.

Σε μια εποχή όπου οι πληροφορίες για την υγεία κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, ο Dr. Roach απαντά σε ερωτήσεις αναγνωστών, ξεκαθαρίζοντας την αλήθεια γύρω από ορισμένα ζητήματα.

Από τα οφέλη του τσαγιού στη χοληστερόλη, μέχρι την ηλικία εμφάνισης της μετωποκροταφικής άνοιας, ακολουθεί μια σύνοψη των βασικών σημείων.

Το Τσάι και η Χοληστερόλη: Μύθος ή Πραγματικότητα;

Πολλοί πιστεύουν πως η κατανάλωση πράσινου τσαγιού –ειδικά ντεκαφεϊνέ και βρασμένου σε χαμηλές θερμοκρασίες– μπορεί να

μειώσει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης. Ο Dr. Roach διευκρινίζει ότι πράγματι όλοι οι τύποι τσαγιού (πράσινο, ούλονγκ, μαύρο) σχετίζονται με μικρές μειώσεις της LDL χοληστερόλης, της «κακής» χοληστερόλης που σχετίζεται με καρδιακές παθήσεις. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι ελάχιστο και δεν δικαιολογεί την κατανάλωση τσαγιού αποκλειστικά για λόγους υγείας.

Επιπλέον, η ντεκαφεϊνέ μορφή δεν είναι πιο αποτελεσματική, και το πράσινο τσάι βράζεται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες μόνο για να διατηρήσει τη γεύση του, όχι για να ενισχύσει τα οφέλη του. Αν κάποιος απολαμβάνει το τσάι, μπορεί να συνεχίσει να το πίνει γνωρίζοντας ότι ίσως προσφέρει ένα μικρό καρδιαγγειακό όφελος — αλλά όχι να βασίζεται σε αυτό για δραστική μείωση της χοληστερόλης.

Μετωποκροταφική Άνοια: Όχι Μόνο για Νεότερους;

Ένα άλλο ερώτημα αφορούσε τη μετωποκροταφική άνοια (Frontotemporal Dementia – FTD), με έναν αναγνώστη να απορεί εάν είναι δυνατόν κάποιος 78 ετών να πάσχει από αυτή, μιας και πίστευε πως εμφανίζεται μόνο σε μικρότερες ηλικίες.

Ο Dr. Roach επιβεβαιώνει ότι η FTD συνήθως εμφανίζεται σε άτομα ηλικίας περίπου 58 ετών. Παρόλο που είναι σπάνιο μπορεί να εμφανιστεί σε ηλικίες άνω των 75 ετών. Οι πρώιμες ενδείξεις μπορεί να μην αναγνωρίζονται από τον ίδιο τον πάσχοντα και να τις εντοπίζουν πρώτοι οι συγγενείς. Η FTD συχνά συγχέεται με ψυχιατρικές διαταραχές λόγω των αλλαγών στη συμπεριφορά ή την ομιλία — χαρακτηριστικά που διαφοροποιούνται ανάλογα με τον υποτύπο της νόσου.

Χρήση και Απόρριψη Συριγγών: Τι Πρέπει να Ξέρετε

Με την αύξηση των ενέσιμων φαρμάκων για διαβήτη και απώλεια βάρους, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τακτικά σύριγγες στο σπίτι. Ένα σημαντικό πρόβλημα προκύπτει όταν οι ιατρικές μονάδες και τα φαρμακεία σταματούν να δέχονται τις χρησιμοποιημένες βελόνες για ανακύκλωση.

Σύμφωνα με τον Dr. Roach, οι χρησιμοποιημένες σύριγγες δεν ανακυκλώνονται λόγω κινδύνου μόλυνσης και καταλήγουν συνήθως σε χωματερές ή αποτέφρωση.

Είναι σημαντικό να προστατεύονται οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή απορριμμάτων από τραυματισμούς.

Ορισμένες κοινότητες προσφέρουν ειδικούς κάδους απόρριψης σε πυροσβεστικούς σταθμούς ή απαιτούν από νοσοκομεία και γηροκομεία να τις δέχονται.

Εναλλακτικά, προτείνεται η κατασκευή ενός αυτοσχέδιου δοχείου: χρησιμοποιήστε ένα παχύ πλαστικό ή μεταλλικό δοχείο με καλά κλεισμένο καπάκι και ταινία και ρίξτε το στα σκουπίδια.

#ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ #ΤΣΑΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μύθος,mythos