ΜΤΠΥ: Ημερομηνίες καταβολής των μερισμάτων του 2021

Την καταβολή των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), ανά ημερολογιακό τρίμηνο για το έτος 2021 περιλαμβάνει σχετική απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνου Τσακλόγλου.

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) καταβάλλει τα μερίσματα κάθε τρίμηνο.

Ειδικότερα:

Α. Τα μερίσματα του πρώτου τριμήνου την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου.

Β. Τα μερίσματα του δεύτερου τριμήνου την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου.

Γ.

Τα μερίσματα του τρίτου τριμήνου την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου.

Δ. Τα μερίσματα του τέταρτου τριμήνου την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου.

Έτσι η καταβολή μερισμάτων από το ΜΤΠΥ πραγματοποιείται ανά ημερολογιακό τρίμηνο, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλώσει ο δικαιούχος την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε τριμήνου.

Τα ποσά των αναδρομικών μερισμάτων καταβάλλονται τον επόμενο μήνα από το μήνα καταβολής του πρώτου μερίσματος.

Να σημειωθεί ότι το ΜΤΠΥ από την 1η Ιουλίου 2019 έχει ήδη ξεκινήσει και λειτουργεί η δυνατότητα αλλαγής τραπεζικού λογαριασμού κατάθεσης του μερίσματος σε οποιαδήποτε Τράπεζα, μόνο με τη χρήση του 15ψήφιου κωδικού ΔΙΑΣ, χωρίς να απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος στις υπηρεσίες του Μ.Τ.Π.Υ.

Ο 15ψήφιος κωδικός ΔΙΑΣ αναγράφεται στο τριμηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα του Μ.Τ.Π.Υ. Μετά την έναρξη εφαρμογής της παραπάνω διαδικασίας το Μ.Τ.Π.Υ. δεν δέχεται πλέον αιτήσεις για αλλαγή αριθμού τραπεζικού λογαριασμού από τις υπηρεσίες του.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι πριν την κατάθεση του ποσού στο νέο τραπεζικό λογαριασμό, να μην κλείνεται ο προηγούμενος λογαριασμός.

Σε περίπτωση αλλαγής διεύθυνσης θα πρέπει να υποβάλετε στο αρμόδιο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων και Μερισματούχων (ιδιοχείρως, με FAX, ταχυδρομικά, μέσω Κ.Ε.Π. ή στο e-mail: [email protected]) Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία θα αναγράφετε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, τον αριθμό μητρώου σας στο Μ.Τ.Π.Υ. καθώς και τον ΑΔΤ και θα δηλώνετε τη νέα διεύθυνση κατοικίας σας (οδό και αριθμό, περιοχή, Τ.Κ. και πόλη).

Επίσης, οι πληρωμές μερισμάτων στους μερισματούχους – κατοίκους του εξωτερικού, γίνονται από το Τμήμα Καταβολής Μερισμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελλάδας που μας έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι.

Οι μερισματούχοι αυτοί έχουν την υποχρέωση να μας στέλνουν κάθε έξι μήνες (αρχές Δεκέμβρη και αρχές Ιούνη) βεβαίωση της αρμόδιας Προξενικής Αρχής για το αμετάβλητο της προσωπικής τους κατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα