Μουντομπάσκετ 2019: «Βόμβα» από Τσεχία, αποκλεισμός για Τουρκία - Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της έκτης ημέρας της διοργάνωσης

Η Τσεχία έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού απέναντι στην Τουρκία (91-76) και την απέκλεισε από τη συνέχεια του τουρνουά και έκλεισε θέση στον όμιλο με ΗΠΑ και Βραζιλία στη δεύτερη φάση, περιμένοντας και το νικητή του αγώνα Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία (15:00).

Οι Τσέχοι απέδειξαν ότι η ανταγωνιστική εικόνα που παρουσίασαν απέναντι στις ΗΠΑ

και η εύκολη νίκη απέναντι στην Ιαπωνία ήταν αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς και με τη δεύτερη νίκη τους στον όμιλο εξασφάλισαν την παρουσία τους στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης κατά την παρθενική τους παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Έτσι, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Τσεχία συνθέτουν την πρώτη τριάδα του νέου ομίλου που θα δημιουργηθεί, μεταφέροντας παράλληλα τα αποτελέσματα τους από τη πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής μας, η αναμέτρηση Τσεχία - Βραζιλία (7/9) θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη συνέχεια της διοργάνωσης για τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας, η Βραζιλία επικράτησε με 84-73 επί του Μαυροβουνίου, κάνοντας το 3/3 και θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση στην οχτάδα της διοργάνωσης, ενώ ο Καναδάς και η Γερμανία πέτυχαν νίκες γοήτρου απέναντι σε Σενεγάλη (82-60) και Ιορδανία (96-62) αντίστοιχα, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς αμφότερες θα αγωνιστούν για τις θέσεις 17-32 του τουρνουά.

Το υπόλοιπο αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας:

14:30 Λιθουανία – Αυστραλία ΕΡΤ3 (ο νικητής πρώτος, ο ηττημένος δεύτερος. Πρόκριση και για τις δύο ομάδες)

15:00 ΕλλάδαΝέα Ζηλανδία ΕΡΤ Sports (ο νικητής προκρίνεται στην επόμενη φάση με ρεκόρ 2-1)

15:30 ΗΠΑΙαπωνία ΕΡΤ2 ( οι ΗΠΑ πρώτη, η Ιαπωνία έχει αποκλειστεί)

15:30 Δομινικανή Δημοκρατία – Γαλλία ERT.GR  (ο νικητής πρώτος, ο ηττημένος δεύτερος. Πρόκριση και για τις δύο ομάδες)

 

Keywords
Τυχαία Θέματα