Μουντομπάσκετ 2019: Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδος στην Κίνα - Φιλικά προετοιμασίας και πρώτη φάση της διοργάνωσης

Στις 18:20 το απόγευμα αναχωρεί η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ για την Κίνα ενόψει του Μουντομπάσκετ που αρχίζει στις 31 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου με τον τελικό της διοργάνωσης.

Η Εθνική απέδειξε στα φιλικά προετοιμασίας ότι βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων και ότι δίκαια βρίσκεται στο Νο. 3 των φαβορί για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου στα γήπεδα της Κίνας.

Μελανό σημείο της προετοιμασίας έως τώρα είναι ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Γιάννη Αθηναίου (σ.σ. ρήξη χιαστών), ο οποίος είχε ανοίξει τον δρόμο για την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ με το

μεγάλο τρίποντο απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία στο Λέστερ για την 1η αγωνιστική των προκριματικών.

Εκρεμότητα υπάρχει με τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος δεν θα πάει στην Κίνα με την υπόλοιπη ομάδα λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε στο πρώτο παιχνίδι του «Ακρόπολις» απέναντι στην Ιταλία, καθώς θα παραμείνει στην Αθήνα για να συνεχίσει την αποθεραπεία του, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ του όσον αφορά την παρουσία του στο μεγάλο τουρνουά.

Οι δώδεκα παίκτες που πήρε μαζί του ο Σκουρτόπουλος: Καλάθης, Μάντζαρης, Κόνιαρης, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Παπαγιάννης, Λαρεντζάκης και φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Όσον αφορά τη συνέχεια της προετοιμασίας, η Εθνική θα συμμετάσχει στο τουρνουά «Άτλας» στο οποίο θα συμμετάσχουν επίσης και οι: Σενεγάλη, Βενεζουέλα, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Ιορδανία, Κίνα και Δομινικανή Δημοκρατία.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Σουτσόου που βρίσκεται κοντά στη Σαγκάη, με την Εθνική να αντιμετωπίζει αρχικά την Ιορδανία. Σε περίπτωση νίκης θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα Κίνα - Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο αγώνας απέναντι στην Ιορδανία θα διεξαχθεί το Σάββατο 24/8 στις 15:00 και της Δευτέρας 26/8 στις 14:30. Αναλόγως των αποτελεσμάτων στα δύο παιχνίδια, η Εθνική θα δώσει ακόμα ένα παιχνίδι, είτε για θέση κατάταξης είτε για τον τελικό της διοργάνωσης, την Τετάρτη 28/8, με την ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης να εξαρτάται από τα αποτελέσματα στα δύο πρώτα παιχνίδια.

Με το τουρνουά «Άτλας» η Εθνική Ελλάδος θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο αρχίζει στις 31 Αυγούστου, με το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής να διεξάγεται την 1η Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά το πρόγραμμα στο Μουντομπάσκετ, η Εθνική βρίσκεται στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά το Μαυροβούνιο, την Βραζιλία και την Νέα Ζηλανδία.

Η πρόκριση είναι αποκλειστικά στα χέρια των παικτών του Θανάση Σκουρτόπουλου, με την πρώτη θέση να εξασφαλίζει πλεονέκτημα πρόκρισης και στην οχτάδα, καθώς θα χρειάζεται μόλις μία νίκη απέναντι στις ομάδες του 6ου ομίλου με τις οποίες θα διασταυρωθεί στην επόμενη φάση.

Από την πρώτη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, συνεπώς το πρόγραμμα του Παγκοσμίου «μαρτυρά» τελικό πρόκρισης απέναντι στην Τουρκία, αν βεβαίως οι παίκτες της Εθνικής καταφέρουν να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά.

Ε' Όμιλος (Σανγκάη)

ΗΠΑΤουρκίαΤσεχίαΙαπωνία

ΣΤ’ Όμιλος (Ναντζίνγκ)

ΕλλάδαΒραζιλίαMαυροβούνιοΝέα Ζηλανδία

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Εθνικής στην πρώτη φάση της διοργάνωσης:

Με το Μαυροβούνιο την 1η Σεπτεμβρίου στις 15:00 ώρα Ελλάδας

Με την Βραζιλία την 3η Σεπτεμβρίου στις 15:00 ώρα Ελλάδας

Με την Νέα Ζηλανδία την 5η Σεπτεμβρίου στις 15:00 ώρα Ελλάδας

Keywords
Τυχαία Θέματα