Μολότοφ και πετροπόλεμος σε Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο

Με βροχή εκατοντάδων μολότοφ και πετροπόλεμο από ομάδες αντιεξουσιαστών προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ «έκλεισαν», μετά τις ειρηνικές πορείες, το βράδυ της Παρασκευής οι επετειακές εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Στην Αθήνα,

τα επεισόδια ξεκίνησαν από την λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και γρήγορα μεταφέρθηκαν στα στενά των Εξαρχείων, πέριξ της πλατείας. Ομάδα αντιεξουσιαστών, που κατέβαινε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά την ολοκλήρωση της πορείας, συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ, πετώντας φωτοβολίδες κατά της διμοιρίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ καταδίωξαν τους νεαρούς μέχρι τα Εξάρχεια.

Δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη

Δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές έγιναν στα επεισόδια μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο 17χρονοι ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Σημειώθηκαν επίσης φθορές σε επτά καταστήματα στην Τσιμισκή και την Εγνατία.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι κατά του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά στην είσοδο του κτιρίου. Οι κουκουλοφόροι συμμετείχαν σε πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ προηγουμένως έσπασαν παράθυρα αυτοκινήτου της κυνηγετικής ομοσπονδίας, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Αγίου Ανδρέου και πέταξαν στο εσωτερικό του βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Επίσης, προκάλεσαν φθορές στη βιτρίνα καταστήματος με είδη για κατοικίδια ζώα, καθώς και σε κατάστημα πώλησης δερμάτινων ρούχων που βρίσκονται κοντά στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Σατωβριάνδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα