Μητσοτάκης: «Ό,τι έχω να πω στο λέω κατά πρόσωπο», «δεν έχεις τρόπους» λέει ο Ερντογάν από Τουρκία (βίντεο)

Το δύσκολο σκηνικό που αποτυπώνει την επόμενη ημέρα στις ήδη τεταμένες σχέσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζ'επ Ταγίπ Ερντογάν , διαφάνηκε από τις πρώτες αντιδράσεις των δύο αντρών μετά το σοβαρό επεισόδιο, στο δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών στην Πρ΄αγα.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο έγινε θέμα συζήτησης στα σημερινά «πηγαδάκια» των πολιτικών ηγετών που βρίσκονται στη Σύνοδο και ο δημοσιογράφος Georg von Harrach του βρετανικού Channel

4 News, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης να σχολιάζει την αντίδρασή του στις προκλήσεις του Ερντογάν.

ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε Ευρωπαίους ηγέτες ανάμεσα στους οποίους η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, περιέγραψε την αντίδρασή του στα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου.

«Σηκώθηκα όρθιος και του είπα πως ό,τι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο» είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός περιγράφοντας τι συνέβη το βράδυ της Πέμπτης.

{https://twitter.com/georgvh/status/1578316921379774464}

Νέα επίθεση Ερντογάν

Παίζοντας σε «ασφαλές» γήπεδο και μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Τουρκία, μετά την δημόσια προσευχή της Παρασκευής, ο το΄΄υρκος πρόεδρος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ερωτώμενος για το επεισόδιο στο δείπνο¨ επιτέθηκε προσπωικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: «Αυτός ο άνθρωπος δεν ξέρει απο κανόνες και τις διαδικασίες του πρωτοκόλλου. Δεν ξέρω απο που πήρε την άδεια να απαντήσει στην ομιλία μου. Εγώ να απαντήσω σε αυτά που είπε; Ο πρόεδρος της Τουρκίας να πέσει σε αυτό το επίπεδο; Κάθισα και άκουσα κάποια λόγια που είπε. Λίγοι τον χειροκρότησαν, κανένας δεν χειροκρότησε» ισχυρίστηκε.

{https://twitter.com/PresserWatch/status/1578337475159904256}

Σε ερώτηση για το πως θα αντιδράσει αν η Αμερική δεν δώσει μαχητικά F-16 στην Τουρκία, είπε: «Α η ΗΠΑ δεν θέλουν να μας δώσουν F-16 υπάρχουν άλλες χώρες που θα μας καλύψουν τις ανάγκες.

{https://twitter.com/anadoluagency/status/1578340167487733762}

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ #ΠΡΑΓΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα