Μαχσά Αμινί: Πέθανε από πολυοργανική ανεπάρκεια και μετά από «βίαιο χτύπημα στο κεφάλι» σύμφωνα με ιατροδικαστή του Ιράν

Η αιτία θανάτου της 22χρονης Ιρανής Μαχσά Αμινί είναι η πολυοργανική ανεπάρκεια που προκάλεσε εγκεφαλική υποξία, όπως αναφέρεται στην έκθεση του Iρανού ιατροδικαστή.

Η 22χρονη Ιρανή κουρδικής καταγωγής έχασε τη ζωή της μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της. Οι αρχές του Ιράν υποστηρίζουν ότι η νεαρή «κατέρρευσε», ενώ οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζουν ότι η γυναίκα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς.

Η Μαχσά Αμινί, η Ιρανή ο θάνατος της οποίας πυροδότησε τεράστιες

και πολυήμερες διαδηλώσεις σε όλο το Ιράν, πέθανε μετά από «βίαιο χτύπημα στο κεφάλι» από την «αστυνομία ηθών» την ημέρα της σύλληψής της, όπως υποστήριξε ο ξάδελφός της ο οποίος ζει στο Ιράκ.

Η 22χρονη βρισκόταν στην Τεχεράνη όπου επισκεπτόταν συγγενείς της μαζί με τους γονείς και τον 17χρονο αδελφό της πριν ξεκινήσει τις σπουδές της στην επαρχία του δυτικού Αζερμπαϊτζάν, στο βορειοδυτικό Ιράν, όταν ο δρόμος της διασταυρώθηκε με εκείνον της αστυνομίας ηθών στις 13 Σεπτεμβρίου, όπως είπε στο AFP ο 34χρονος ξάδελφός της Ερφάν Σαλίχ Μορτεζαΐ.

«Την χαστούκισαν, την χτύπησαν στα χέρια και στα πόδια. Όταν την χτύπησαν στο κεφάλι έχασε τις αισθήσεις της. Ένας από τους αστυνομικούς είπε: ‘προσποιείται’».

Πέρασε τουλάχιστον 1,5 ώρα μέχρι να μεταφερθεί η Μαχσά Αμινί σε νοσοκομείο της Τεχεράνης παρά τις εκκλήσεις των συγγενών της. Μετά από τρεις ημέρες σε κώμα, κατέληξε, σύμφωνα με τις καταγγελίες.

#ΜΑΧΣΑ_ΑΜΙΝΙ #ΙΡΑΝ #ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ #ΧΤΥΠΗΜΑ #ΚΕΦΑΛΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα