Μητσοτάκης: Ο νόμος για το άσυλο θα καταργηθεί - Τσίπρας: Πολιτεύεστε με ψέματα και καταστροφολογία

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή Τσίπρας- Μητσοτάκης με αφορμή την ανομία στα Πανεπιστήμια.

Η μετωπική σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή ανέδειξε το ιδεολογικό πολιτικό χάσμα που χωρίζει το ΣΥΡΙΖΑ

και τη ΝΔ στα ζητήματα της βίας και της ανομίας στα πανεπιστήμια.

Ο πρωθυπουργός προκλήθηκε απο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου να δώσει εξηγήσεις για τη «νοσηρή» - όπως χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - κατάσταση που παρουσιάζουν τα δημόσια πανεπιστήμια προαναγγέλοντας παράλληλα την κατάργηση του ασύλου όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση. Η αντιπαράθεση στην Βουλή χτύπησε κόκκινο όταν ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η «μήτρα της εγχώριας τρομοκρατίας είναι η άκρα Αριστερά».

Απαντώντας ο πρωθυπουργός καταλόγισε ακροδεξιά ρητορική στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα τάγματα της Χρυσή Αυγή προκαλούν θύματα. Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για μονομανία στα ζητήματα βίας και ασφάλειας όπως η ΧΑ και τόνισε ότι τα περιστατικά βίας μειώθηκαν από το 2015 και μετά και σημείωσε ότι με τη στάση η ΝΔ δυσφημεί το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο με ψεύδη και καταστροφολογία για να εξυπηρετήσει το δικό του σχέδιο περί ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο ζήτημα του νόμου για το άσυλο καθώς κατά την άποψή του προστατεύει φασιστικές πρακτικές στο πανεπιστήμιο. Κατηγόρησε ευθέως μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει σχέδιο με την ανοχή που επιδεικνύουν στα φαινόμενα βίας να κάψουν την Αθήνα όπως το 2008 αν αλλάξει η πολιτική κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, - Τσίπρας, Πολιτεύεστε,mitsotakis, - tsipras, politeveste