Γεννηματά: Πιο δεξιά... πεθαίνεις η πολιτική της κυβέρνησης

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα του συνεδρίου της Ο.Τ.Ο.Ε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, όπου μεταξύ άλλων κατέθεσε και τις προτάσεις του κόμματός της για το τραπεζικό σύστημα, αλλά και τους εργαζόμενους στις τράπεζες.

Του Τάσου Αδρασκέλα

Η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην κυβέρνηση τόνισε: «Πανηγυρίζουν για τα υπερπλεονάσματα στον Προϋπολογισμό. Αυτά δηλαδή που βάζουν την θηλιά

στον λαιμό της χώρας, υπονομεύουν την Ανάπτυξη, οδηγούν σε διάλυση το Κοινωνικό Κράτος.

Δυστυχώς για τον κ.Τσίπρα , οι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι οι βάρβαροι είναι εδώ, είναι η ίδια η πολιτική του που φτωχοποιεί όλο και περισσότερους. Του παίρνει 10 και τους επιστρέφει 1».

Από τα πυρά της πρόεδρου του ΚΙΝ.ΑΛ δεν ξέφυγε ούτε η Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε ότι “εκμεταλλεύεται την αποτυχία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για να πετύχει την συντηρητική παλινόρθωση. Υπόσχεται ανάπτυξη για τους λίγους, χωρίς δίκτυ προστασίας για όσους έχουν ανάγκη.

Αμφισβητεί εργασιακά δικαιώματα, εξαγγέλλει νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες».

Αναφορικά τώρα τη διαχείριση των λεγόμενων “κόκκινων δανείων” κατέθεσε προς το σώμα του συνεδρίου την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής η οποία είναι: “Να περιέλθουν τα «κόκκινα δάνεια» -ιδιαίτερα των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών- στην διαχείριση ειδικού πιστωτικού Ιδρύματος (Bad Bank) , που θα δημιουργηθεί με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, με σκοπό μια συγκροτημένη πολιτική αναδιάρθρωσης και επιβίωσης των επιχειρήσεων”.

Για ό,τι αφορά τα στεγαστικά δάνεια ανέφερε: «Έχουμε προτείνει τον χωρισμό της οφειλής σε ενήμερη και παγωμένη. Η αποπληρωμή της ενήμερης οφειλής να συνεπάγεται αυτόματη διαγραφή της παγωμένης. Φυσικά με προστασία της Α’ κατοικίας για τους μικρούς και μεσαίους δανειολήπτες που έπληξε η κρίση».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας στάθηκε στο ζήτημα των διοικήσεων των τραπεζών τονίζοντας : «Επιμένουμε ως Κίνημα Αλλαγής στην ριζική αλλαγή του αποικιακού χαρακτήρα Νόμου για τις Διοικήσεις των Τραπεζών. Είναι αδιανόητο σε ορισμένες Τράπεζες που μεγάλο μέρος των μετοχών κατέχει το Δημόσιο, μέσω του ΤΧΣ, να «κάνουν κουμάντο» ξένα στελέχη που φυσικά ούτε καν ιδιώτες μετόχους δεν εκφράζουν. Και την ίδια ώρα να αποκλείονται από τα Δ.Σ. άνθρωποι καταξιωμένοι στις επιχειρήσεις, στην ακαδημαϊκή κοινότητα και φυσικά εκπρόσωποι των εργαζομένων».

Τέλος υποστήριξε πως στο πλαίσιο της προστασίας των θέσεων εργασίας των τραπεζικών υπαλλήλων το ΚΙΝ.ΑΛ έχει καταθέσει πρόταση νόμου με η οποία

«Ενισχύει τις Συλλογικές Συμβάσεις και ιδιαίτερα την Κλαδική Σύμβαση, επαναφέροντας τον θεσμό της επέκτασης και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

Κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα επαναφέροντας τον θεσμό της μετενέργειας των Συλλογικών Συμβάσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεννηματά, Πιο,gennimata, pio