Μητσοτάκης: «Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες και προστατευμένες οι καταθέσεις»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στους φόβους για νέα οικονομική κρίση - Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι «ισχυρές» οι ελληνικές τράπεζες και «προστατευμένες» οι καταθέσεις

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε: «Η Ελλάδα έχει ενισχυμένη θέση σε σχέση με το πού βρισκόταν το 2019. Η πατρίδα

μας αναπτύσσεται και το χρέος μειώνεται. Αυτό μας επιτρέπει να στηρίζουμε τους ευάλωτους πολίτες και μας κάνει αισιόδοξους ότι τα καλύτερα είναι μπροστά».

Λίγο πριν τη συνεδρίαση, που θα έχει κύριο ζήτημα την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει προκλήσεις, και όχι μόνο την εισαγόμενη ακρίβεια.

«Υπάρχουν τα υψηλά επιτόκια δανεισμού μετά τις κινήσεις της ΕΚΤ. Γνωρίζουμε ότι αυτό πιέζει και τους Έλληνες δανειολήπτες. Η άλλη όψη του νομίσματος, όμως, είναι ότι οι τράπεζές μας είναι ισχυρές και μπροστά στην κρίση που ανέκυψε, θέλω να διαβεβαιώσω ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και οι καταθέσεις προστατευμένες», είπε.

Καθώς θα αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα, μπορούμε να περιμένουμε ότι το κόστος δανεισμού θα μειωθεί, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημείωσε ακόμη ότι η ανεργία μειώνεται και η χώρα γίνεται πρωταθλήτρια στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, γεγονός που -όπως είπε ο πρωθυπουργός- επιτρέπει στην ελληνική κυβέρνηση «να μπορεί να εξακολουθεί να στηρίζει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια, αλλά μας κάνει και πιο αισιόδοξους ότι οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι ακόμα μπροστά μας».

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μία σειρά από μεγάλες οικονομικές προκλήσεις. Δεν αναφέρομαι μόνο στην εισαγόμενη ακρίβεια, η οποία είναι αποτέλεσμα της απρόκλητης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αναφέρομαι και στα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τα υψηλά επιτόκια δανεισμού, μία αύξηση των επιτοκίων την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κρίνει απαραίτητη προκειμένου να συγκρατήσουμε τον πληθωρισμό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ_ΤΡΑΠΕΖΕΣ #ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ #ΣΥΝΟΔΟΣ_ΚΟΡΥΦΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα