Μητσοτάκης: Η εποχή των ψεύτικων υποσχέσεων στις ΔΕΘ τελείωσε οριστικά - Το πλάνο για μείωση σε φόρους, νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη

Με στόχο να βάλει μια νέα ατζέντα στην πολιτική ζωή και να παρουσιάσει το οικονομικό του πλάνο για την επόμενη τετραετία ανεβαίνει το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

Με τον αέρα των θετικών συζητήσεων που έκανε σε Παρίσι, Βερολίνο και Χάγη ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι πρώτοι δύο μήνες της

κυβέρνησής του αποτιμώνται θετικά και ο ίδιος γνωρίζει οτι χαίρει σε αυτή την φάση την απόλυτη εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών. Αυτό αποτυπώνεται και στην πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρίας opinion poll για το χρονικό αυτό διάστημα που ηγείται μίας νέας αυτοδύναμη κυβέρνησης και έχει ήδη τα πρώτα αποτυπώματα.

Ο Μητσοτάκης γνωρίζει οτι το πιο δύσκολο από δω και πέρα είναι να διατηρήσει ψηλά αυτή την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει στο εσωτερικό. Ακόμα περισσότερο γνωρίζει όμως οτι το ίδιο ακριβώς κλίμα θα πρέπει να χτίσει και στο εξωτερικό. Ένα πιο δύσπιστο κοινό, αυτό των ευρωπαίων ηγετών που έχει δει τα προηγούμενα δέκα χρόνια στην Ελλάδα όσα δεν έχουν φανταστεί οι πιό ικανοί σεναριογράφοι.

Ήδη, ο πρωθυπουργός ανέπτυξε στους πρώτους βασικούς παίκτες το δικό του αναπτυξιακό πλάνο. Δεν πρόκειται για κάποια συγκλονιστική οικονομική αποτύπωση, αλλά περίπου το αυτονόητο. Με υψηλότατη φορολογία και εκπαίδευση των αδύναμων στρωμάτων να ζουν με επιδόματα καμία οικονομία δεν έχει τύχη. Και φυσικά αυτό το περιβάλλον δεν φέρνει επενδύσεις. Παράλληλα, ένα δύσκολο και απρόσιτο κράτος μαζί με όσα αυτό περιβάλλει ( π.χ. πολυετής αναμονή για επίλυση δικαστικών διαφορών) δεν δημιουργεί καμία ελπίδα για ανάκαμψη και κυρίως προσέλκυση κεφαλαίων που θα ήθελαν υπό διαφορετικές συνθήκες να επενδύσουν.

Αυτό πάνω κάτω θα είναι το περιβάλλον που θα περιγράψει ο πρωθυπουργός για την διακυβέρνηση της επόμενης τετραετίας παρουσιάζοντας ανά τομέα τόσο τα βραχυπρόθεσμα όσο και τα μακροπρόθεσμα μέτρα που έχει σχεδιάσει η κυβέρνησή του.

Το πιο... hot κομμάτι και παράλληλα το πιό ελκυστικό , δεν είναι άλλο από την μείωση φόρων και εισφορών . Σε αυτό το κεφάλαιο ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει: 

Κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα από το 22% sto 9 % και αυτό πιθανώς να ισχύσει για τα εισοδήματα του 2019. Μείωση επιπλέον 8% του ΕΝΦΙΑ Μείωση από το 28% στο 24% για τις επιχειρήσεις από τα κέρδη του 2019

Ένα ηχηρό κομμάτι της ομιλίας του Κ. Μητσοτάκης θα αφορά στην διαχρονική σημασία των οικονομικών εξαγγελιών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος με την αυριανή παρουσία του στο Βελλίδειο επιθυμεί να σηματοδοτήσει το οριστικό τέλος αυτή της εποχής στη μεταπολίτευση και ο ίδιος να βάζει τα θεμέλια για την έναρξη μίας νέας πολιτικής συμπεριφοράς όπου επιτέλους οι πολίτες θα ακούν την αλήθεια και θα ανακοινώνονται αυτά που μπορούν και πρέπει να γίνουν.

Μέτρα και πολιτικές που ακολουθούνται ενδεχομένως να μην είναι σε όλες τους τις εκφάνσεις ελκυστικές ή και εύηχες προς τους πολίτες αλλά η αλήθεια και η πραγματικότητα υπερτερεί όλων και αυτό θα πρέπει να αγκαλιαστεί από τον κόσμο ώστε να απομονώνονται οι λαϊκιστές και οι πολιτικοί που τάζουν και εξαπατούν.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ξεκινά από το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη με μία συνάντηση και συζήτηση με τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν τα γεγονότα στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια ακολουθούν η βόλτα στην ΔΕΘ, η ομιλία στο Βελλίδειο και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στους κυβερνητικούς συντάκτες το μεσημέρι της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα