Μητσοτάκης για συντάξεις χηρείας: Θα καταργήσουμε τα ηλιακά όρια και θα αυξήσουμε το ποσοστό αναπλήρωσης

Συνάντηση με τον σύλλογο ΑΞΙΑ πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο σύλλογος διεκδικεί αξιοπρεπείς συντάξεις χηρείας για τις συζύγους που έχασαν τους ανθρώπους τους ενώ βρίσκονται ακόμα σε παραγωγική ηλικία.

Οι γυναίκες του συλλόγου ενημέρωσαν τον Κ. Μητσοτάκη για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν έχοντας μείνει μόνες στις οικογένειές τους και ότι είναι μεγάλη αδικία η πρόβλεψη του νόμου Κατρούγκαλου να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση και κριτήρια δικαιούχων πριν και μετά το νόμο.

Ο

Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι με δική του κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του άρθρου 12 του νόμου 4387 που προκάλεσε αυτή την αδικία. Όπως είπε, « βρεθήκατε ξαφνικά απροστάτευτοι και αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι υποχρέωση του κράτους να στέκεται κοντά και να μην αλλάξουν οι όροι για όλους.

Ακόμα πρόσθεσε ότι η πολιτεία θα πρέπει να είναι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και επειδή είναι σε παραγωγική ηλικία θα πρέπει να δίνονται τα κίνητρα να ξαναφτιάξουν την ζωή τους εφόσον το επιθυμούν και να μπορούν να εργαστούν χωρίς αυτό να είναι αντικίνητρο επειδή λαμβάνουν σύνταξη χηρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα