Μητσοτάκης: Δεν θα σας αφήσουμε να «Συριζοποιήσετε» την Δημοκρατία

Να «ανοίξει την βεντάλια» και να διευρύνει το πεδίο των αναθεωρητών άρθρων κάλεσε τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Ματσούκας λέγοντας ότι θα πρέπει να ενταχθούν στα αναθεωρητές άρθρα και οι προτάσεις της αντιπολίτευσης.

«Θα πρέπει να ξεχάσετε τον συνταγματικό ακτιβισμό. Η ΝΔ δεν θα σας επιτρέψει να Συριζοποιήσετε την Δημοκρατία» δήλωσε ο αρχηγός

της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας επιτακτικά την κυβερνητική πλειοψηφία να εντάξει στα αναθεωρητές άρθρα και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης αν θέλει πραγματικά να υπάρξει πολιτική συναίνεση.

Ο ίδιος τόνισε πως η χώρα έχει ήδη εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και υποστήριξε πως για αυτό χρησιμοποιεί προσχηματικά την Συνταγματική Αναθεώρηση. «Δεν θέλετε μια γεναία αναθεώρηση αλλά θέλετε μια κουτσουρεμένη αλλαγή του Συντάγματος κατ΄όπως σας βολεύει» τόνισε. «Η κυβέρνηση συστηματικά διχάζει την κοινωνία και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί την Συνταγματική Αναθεώρηση ως προσχηματικό εργαλείο για να ξεφύγει απο την πραγματικότητα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει» συμπλήρωσε.

«Δεν σας ενδιαφέρει η αναθεώρηση του Συντάγματος, άλλη είναι η στόχευση σας» δήλωσε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί να μεταθέσει την συζήτηση απο τα σκάνδαλα της κυβέρνησης. «Δεν είναι το Σύνταγμα η μαγική λύση για όλα τα προβλήματα της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας όμως πως η αναθεώρηση μπορεί να συμβάλει θετικά στην βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε πως τα δημοψηφίσματα, οι επαναλαμβανόμενες ψηφοφορίες για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και η συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι εντελώς διαλυτικές προτάσεις. «Εργαλειοποιείται την εκκλησία» συμπλήρωσε σχετικά με τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας λέγοντας πως η κυβέρνηση κάνει ένα «παζάρι» με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τους ημετέρους της. «Αυτή η κοροίδια της κυβέρνησης δεν πρόκειται να περάσει» είπε σημειώνοντας οτι το επίμαχο άρθρο 3 του Συντάγματος μπορεί να φέρει τριγμούς στις σχέσεις μας με το Πατριαρχείο. «Η εκκλησία δεν είναι εταιρεία» συμπλήρωσε με νόημα.

Τέλος, διαφώνησε ως προς τον καταληκτικό χρόνο λέγοντας πως δεν είναι επαρκής το χρονικό διάστημα των δύο μηνών που προτείνει η κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Συριζοποιήσετε, Δημοκρατία,mitsotakis, syrizopoiisete, dimokratia