Μητσοτάκης: H ΝΔ καταθέτει τροπολογία για τη μείωση του αφορολόγητου - «Θα μειώσω άμεσα τους φόρους, δεν αντέχει η οικονομία 13η σύνταξη»

Για τον Τσίπρα, τον Πολάκη, αλλά και τα fake news, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Ant1, o Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπως είπε η ΝΔ θα φέρει τροπολογία στη Βουλή για μείωση του αφορολόγητου.

Συνέντευξη

στην πρωινή εκποπή του Ant1 παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαπέλυσε επίθεση στον Αλ. Τσίπρα, δηλώνοντας ότι ο ίδιος έφερε τους φόρους, και μάλιστα έβαλε και παραπάνω από αυτό το οποίο ζήτησαν οι δανειστές, ενώ τώρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους μειώσει..

Οπως είπε η ΝΔ θα καταθέσει με το άνοιγμα της Βουλής, τροπολογία για τη μείωση του αφορολόγητου, ζητώντας μάλιστα από την κυβέρνηση να ''βάλει πλάτη'', προκειμένου αυτό να υλοποιηθεί.

«Προκαλώ εδώ και τώρα τον κ. Τσίπρα, αντί να λέει ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να έρθει και να προσυπογράψει μια τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία. Aν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά τα οποία λέει, εγώ τον προκαλώ να πάμε μαζί να διαπραγματευτούμε τη μη μείωση του αφορολόγητου κι εγώ θα βάλω πλάτη» πρόσθεσε και έδειξε στον δημοσιογράφο το κείμενο της σχετικής τροπολογίας που έχει ήδη έτοιμο η ΝΔ, και θα καταθέσει αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή, δηλαδή «την προσεχή Δευτέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Τσίπρα, ότι μιλάει για διαπλοκή και κατηγορεί τον ίδιο, ενώ ο Τσίπρας, έχει στο ψηφοδέλτιό του τον κ. Κόκκαλη.

Αναφερόμενους στους στόχους για τα πλεονάσματα είπε: «Ο κ. Τσίπρας λέει πως το 3,5% πλεόνασμα είναι θέσφατο. Γιατί; Ενώ μειώνοντάς το θα μπορούσαμε να κόψουμε φόρους, να αυξήσουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, να στηρίξουμε παιδεία και υγεία; Τώρα παίρνει 10, γυρίζει 1 και έχει την απαίτηση από τους πολίτες να του πούν ευχαριστώ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έριξε τα βέλη του στον Παύλο Πολάκη, για την επίθεσή του απέναντι στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Κυμπουρόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον χυδαίο, προσβλητικό και φασιστικό.

Χαρακτήρισε «ηθική υποχρέωση», την πρόταση μομφής προς τον αναπλ.υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Πολάκης έχει πει "να βάλουμε 2-3 φυλακή για να κερδίσουμε εκλογές", ότι θα θάψει δημοσιογράφους κάτω από τη γη. Η επίθεση στον Σ. Κυμπουρόπουλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η πρόταση μομφής ήταν ηθική υποχρέωση για να επαναφέρουμε έναν κώδικα αξιών στην πολιτική».

Τέλος, για το σάλο που προκλήθηκε με τον 13ο μισθό, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διαδίδει fake news, και να βάζει λόγια τα οποία ποτέ ο ίδιος δεν είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα