Καλαμάτα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον άτυχο εικονολήπτη - «Ανοίγουν στόματα» για τον σαϊτοπόλεμο

Σήμερα θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο εικονολήπτη, Κώστα Θεοδωρακάκη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμάτα.

Η κηδεία του εικονολήπτη θα γίνει σήμερα στις 18:00 το απόγευμα στον τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Εύα Μεσσηνίας.

Εχθές, αφέθηκαν ελεύθεροι οι επτά άνδρες

που είχαν συλληφθεί, απαγγέλλοντας τους κατηγορίες για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, για την τραγωδία στο σαϊτοπόλεμο και έλαβαν αναβολή για την προσεχή Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι κόντρες για τον σαϊτοπόλεμο, μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα ότι το έθιμο δεν μπορεί να καταργηθεί αφού «είναι στο DNA των κατοίκων». Ο ίδιος αναγκάστηκε να ανασκευάσει μετά το ξέσπασμα του γιου του 53χρονου στο facebook, δηλώνοντας πως το έθιμο δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό το τρέχον θεσμικό πλαίσιο.

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι έγινε. Υποστηρίζουν πως όλοι ήξεραν τι θα συνέβαινε και πως μάλιστα υπήρχε κονδύλι 12.000 ευρώ από τον δήμο για να αγοραστούν τα πυρομαχικά τους. Δηλώνουν συντετριμμένοι αλλά όπως λένε δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας.

Συγκλονίζει η γυναίκα του εικονολήπτη - «Ο Κώστας είχε ραντεβού με το θάνατο» - Τι λέει ο γιος του (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα