Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης: Απαραίτητη η βεβαίωση της ΕΕΤΕΜ

Με αφορμή την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για την κατάρτιση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Ελεγκτών Δόμησης η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ αναφέρει σε ανακοίνωση της τα εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν.4030/11, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 156 του Ν.4389/16 και ισχύει, προβλέπεται ότι για την εγγραφή των Πτυχιούχων Μηχανικών στο Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ιδιότητα μέλους της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίσης, η ένταξη των Πτυχιούχων Μηχανικών σε μια εκ των τριών κατηγοριών του Μητρώου γίνεται ανάλογα με το χρονικό διάστημα που είναι εγγεγραμμένοι

στην Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 156 αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι:

1) Στην 1η Κατηγορία (για κτίρια και κατασκευές επιφάνειας έως 250 τμ) εγγράφονται όλοι οι πτυχιούχοι μηχανικοί που είναι μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, ανεξαρτήτως του χρονικού διαστήματος της επαγγελματικής τους εμπειρίας.

2) Στην 2η Κατηγορία (για κτίρια και κατασκευές επιφάνειας έως 1.000 τμ) εγγράφονται οι πτυχιούχοι μηχανικοί που είναι μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ τουλάχιστον για πέντε (5) έτη.

3) Στην 3η Κατηγορία (για όλα τα κτίρια και κατασκευές, ανεξαρτήτως επιφάνειας) εγγράφονται οι πτυχιούχοι μηχανικοί που είναι μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ τουλάχιστον για δέκα (10) έτη.

Για την αποφυγή ενδεχόμενων προβλημάτων, τόσο κατά τη διαδικασία εγγραφής τους στο Μητρώο, όσο και κατά τη δραστηριοποίηση τους ως Ελεγκτές Δόμησης, οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί πρέπει να προσκομίζουν σχετική βεβαίωση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, από την οποία τεκμαίρεται η ημερομηνία εγγραφής σε αυτήν.

Λαμβάνοντας υπόψη: Α) το άρθρο 156 του Ν.4389/16, όπου αναφέρεται πως στο μητρώο των ελεγκτών δόμησης εγγράφονται οι ενδιαφερόμενοι μηχανικοί, οι οποίοι είναι α) διπλωματούχοι μηχανικοί, μέλη του Τ.Ε.Ε. ή β) πτυχιούχοι μηχανικοί μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ,

Β) το άρθρο 4 της Υπουργικής Απόφασης, όπου αναφέρεται ότι για την πιστοποίηση της ειδικότητας και της επαγγελματικής εμπειρίας απαιτείται σχετική βεβαίωση του οικείου φορέα, προκύπτει, ευθέως, ότι το μεν Τ.Ε.Ε αποτελεί τον οικείο φορέα των Διπλωματούχων Μηχανικών, η δε Ε.Ε.Τ.Ε.Μ αποτελεί τον οικείο φορέα των Πτυχιούχων Μηχανικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα