Μήνυμα Μητσοτάκη για σκληρή δουλειά και «μπλε φάκελοι» για όλους τους υπουργούς στο πρώτο Υπουργικό

Δυναμικοί ρυθμοί ανάπτυξης που θα αυξήσουν τους μισθούς και θα μειώσουν τις ανισότητες, καλύτερη δημόσια και δωρεάν Υγεία με αναμόρφωση του ΕΣΥ, πιο αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος, αλλά και μία ισχυρή Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης, συνιστούν τις μείζονες προτεραιότητες για τη νέα κυβέρνηση που αναμένεται να περιγράψει σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός

θα εκπέμψει εκ νέου μήνυμα για σκληρή δουλειά και θα ζητήσει από τα μέλη της νέας κυβέρνησης μετρήσιμα αποτελέσματα, επαναλαμβάνοντας ότι οι πολίτες έχουν προβλήματα και απαιτούν από την κυβέρνηση να σκύψει πάνω σε αυτά και να τα επιλύσει.

Αναμένεται παράλληλα να απευθύνει εκ νέου μήνυμα μήνυμα ενάντια σε φαινόμενα έπαρσης και να επισημάνει την ανάγκη να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στην βαριά ευθύνη που αναλαμβάνει μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και την ισχυρή εντολή που, όπως τονίζει, δεν είναι "λευκή επιταγή".

Οι υπουργοί θα λάβουν σήμερα τους λεγόμενους "μπλε φακέλους" που θα εμπεριέχουν τις άμεσες προτεραιότητες, τους στόχους για τη νέα τετραετία σε κάθε τομέα, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα που τίθενται για τις μεγάλες αλλαγές που προαναγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης για την δεύτερη κυβερνητική θητεία της ΝΔ, η πορεία υλοποίησης των οποίων θα παρακολουθείται στενά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η νέα κυβέρνηση έχει μπει από την πρώτη ημέρα σε εντατικούς ρυθμούς, με εσωτερικές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ από σήμερα το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης εγκαινιάζει κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία, αρχής γενομένης από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που ενισχυμένο πλέον και με όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία ( ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης) , καλείται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο, καθώς η επίτευξη των οικονομικών και αναπτυξιακών στόχων που έχει θέσει η νέα κυβέρνηση συνιστά ισχυρό θεμέλιο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί και η υλοποίηση των μέτρων κοινωνικής πολιτικής που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει εκ νέου την μεγάλη σημασία που έχει η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας που αναμένει να γίνει πράξη πριν το τέλος του χρόνου.

Αντικείμενο της πρώτης ευρείας σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον κ. Μητσοτάκη, ήταν πάντως το μεταναστευτικό που περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία θα συμμετέχει αύριο και μεθαύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Με τη συζήτηση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου να βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει αποφασισμένος να επαναλάβει την ανάγκη για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και την σημασία που αποδίδει στην ισορροπία μεταξύ της φύλαξης συνόρων και της εσωτερικής διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος.

Όπως έχει επισημάνει άλλωστε σε συνεντεύξεις του «δεν γίνεται η Ελλάδα, η Ιταλία, να «τραβάνε το κάρο» και κάποιοι άλλοι να σφυρίζουν αδιάφορα».

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήνυμα Μητσοτάκη, Υπουργικό,minyma mitsotaki, ypourgiko