Στις 11:00 το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο - Η ατζέντα της νέας κυβέρνησης, ποιες είναι οι προτεραιότητες

Σήμερα στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πρώτο υπουργικό μετά τη χθεσινή ορκωμοσία των νέων Υπουργών και Υφυπουργών.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, θα δώσει τις κατευθύνσεις σε ότι αφορά το κυβερνητικό έργο, ενώ οι νέοι υπουργοί θα παραλάβουν τους φακέλους με τις προτεραιότητες και τους στόχους της κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας.

Στις προτεραιότητες, της νέας κυβέρνησης, είναι

η επιτάχυνση στη βελτίωση των υπηρεσιών στην Υγεία και ο εκσυγχρονισμός των δομών, με την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την προμήθεια των απαιτούμενων μηχανημάτων.

Επιπλέον μεγάλο στοίχημα είναι η ψηφιοποίηση στην Παιδεία, με την τοποθέτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο να δίνει το στίγμα του.

Ο συντονισμός του εκπαιδευτικού συστήματος με την ψηφιακή εποχή αποτελεί ένα τεράστιο έργο, το οποίο, η νέα ηγεσία του υπουργείου, καλείται να φέρει σε πέρας, αλλάζοντας την εικόνα και τον τρόπο λειτουργίας.

Πότε κλείνει η Βουλή και ποια είναι τα «πρώτα» νομοσχέδια

Η Βουλή κλείνει -για καλοκαίρι- την Παρασκευή 4 Αυγούστου, και η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας θέλει να φέρει τουλάχιστον 3 νομοσχέδιο για ψήφιση μέχρι τότε.

Τα νομοσχέδια φαίνεται να είναι έτοιμα, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι τους υπήρχε και στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή, στις πρώτες 100 ημέρες της νέας κυβέρνησης είναι:

Μείωση φόρων, Φοροδιαφυγή, Market pass, Στήριξη νέων.

Τέλος, εφόσον το επιτρέπει η δημοσιονομική εικόνα της χώρας, αναμένεται να επαναληφθεί το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά ενώ δεν αποκλείεται, γύρω στα Χριστούγεννα να υπάρξει ένα έκτακτο επίδομα όπως το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε και την ίδια περίοδο πέρσι.

«Σηκώνουν μανίκια» οι νέοι υπουργοί

Kύκλο επισκέψεων στα υπουργεία θα ξεκινήσει από αύριο, μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

#ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
11 00, Υπουργικό Συμβούλιο -,11 00, ypourgiko symvoulio -