Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη για Παυλόπουλο και Συνταγματική Αναθεώρηση

Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών από την αδυναμία της Βουλής, να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτέλεσε το βασικό πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεση του να

προτείνει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία. Μάλιστα, έριξε το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τον απαντήσει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας όμως αιχμές πως η ΝΔ σχεδιάζει μαζί με το ΚΙΝΑΛ να προτείνουν από κοινού πρόσωπο για το ανώτατο αξίωμα και μάλιστα από τις «εφεδρείες» του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας πολιτική σκοπιμότητα στην αντιπολίτευση.

Στον υπαινιγμό του πρωθυπουργού πως η ΝΔ θα καταψηφίσει την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας γιατί σχεδιάζει να προτείνει μαζί το ΚΙΝΑΛ κοινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιτελεί άριστα τα καθήκοντα του» είπε ο αρχηγός της ΝΔ αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο στις επόμενες προεδρικές εκλογές να στηρίξει την επανεκλογή Παυλόπουλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας «αθεράπευτα κυνικό» τον Αλέξη Τσίπρα διότι χρησιμοποίησε το επίμαχο άρθρο του Συντάγματος που τώρα θέλει να αλλάξει, για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά και να έρθει στην εξουσία.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός επέμεινε στο θέμα καλώντας ξανά τον αρχηγό να αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκαλύψει τις προθέσεις του για τις προεδρικές εκλογές του 2020. «Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιτελεί άριστα τα καθήκοντα του» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ. Όμως ο πρωθυπουργός επανήλθε ζητώντας του να δεσμευτεί δημόσια ότι θα στηρίξει την επανεκλογή του αλλιώς όπως είπε θα είναι δέσμιος της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: Η ΝΔ συνεχίζει να παίζει αποκρουστικό παιχνίδι με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Μητσοτάκης: «Έχουμε μία μειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ και μία πλειοψηφία τριγύριζα»

Keywords
Τυχαία Θέματα