Μητσοτάκης: «Έχουμε μία μειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ και μία πλειοψηφία τριγύριζα»

«Θέλει αρετή η Συνταγματική Αναθεώρηση» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει μια πολιτική διαχείριση της διαφαινόμενης ήττας σας στις επόμενες εκλογές.

Σχετικά με το άρθρο 32, για την διάλυση της Βουλής σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κ. Μητσοτάκης

χαρακτήρισε «αθεράπευτα κυνικό» τον Αλέξη Τσίπρα γιατί χρησιμοποίησε το εν λόγω άρθρο για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά και να έρθει στην εξουσία.

«Πρέπει να είστε απελπισμένος για να εμπλέκεται τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα πολιτικά σας παιχνίδια» συμπλήρωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πρωτίστως πολιτικό και ύστερα Συνταγματικό, τονίζοντας πως το Σύνταγμα δεν είναι πανάκεια αλλά μια γενναία αναθεώρηση του θα μπορούσε να θεραπεύσει πολλές παθογένειες. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης και στους έξι που έδωσαν «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση είπε πως «έχουμε μια άτυπη ομάδα 151 βουλευτών ειδικού σκοπού που εναλλάσσεται κατά περίπτωση σε διαφορετικές πλειοψηφίες, είναι μια πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές… τρυγύριζα».

«Είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το σύνταγμα ως μοχλό για το κομματικό του συμφέρον. Η Βουλή έχει μεταβληθεί σε μια ρευστή πολιτική μάζα. Ας μας απαντήσει ο πρωθυπουργός πως θα αναφέρει μια Βουλή όπου οι βουλευτές ανταλλάσσουν τις συνειδήσεις τους με καρέκλες» συμπλήρωσε.

«Η χώρα έχει ανάγκη από συναινέσεις κι όχι από αντιπαραθέσεις» τόνισε καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει όλα τα προτεινόμενα άρθρα της ΝΔ, και η ΝΔ με την σειρά της να ψηφίσει όλα τα προτεινόμενα άρθρα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε η επόμενη Βουλή να τα αναθεωρήσει με πλειοψηφία 151 βουλευτών. «Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί μια ευρεία Αναθεώρηση με λαϊκή νομιμοποίηση» συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το Σύνταγμα της χώρας με κομματική σκοπιμότητα.

Παράλληλα, πρότεινε στον ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει δύο άρθρα που θέλει και δεσμεύτηκε η ΝΔ να τα ψηφίσει αρκεί και ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει το άρθρο 16 και 24 που προτείνει η ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα