Μετεγγραφές φοιτητών 2019: Αιχμές και βολές για τα προβλήματα στην διαδικασία
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. ότι, χθες, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 15.30, άρχισε η λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων transfer.it.minedu.gov.gr, για τις μετεγγραφές φοιτητών
Ανοιχτό παραμένει, έως τις 27 Οκτωβρίου, το ηλεκτρονικό σύστημα για όσους φοιτητές ενδιαφέρονται και δικαιούνται να πάρουν μετεγγραφή από τη σχολή τους.
Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Διγαλάκης εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για τις μετεγγραφές φοιτητών 2019 όπου βάλει κατά της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου σχετικά με τον σχεδιασμό της διαδικασίας και των νομοθετικών πρωτοβουλιών που πάρθηκαν λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.
Η ανακοίνωση του υφυπουργού αναφέρει: «Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θεωρούμε καθήκον μας να ενημερώσουμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους καθώς και το σύνολο των πολιτών, ότι η φετινή διαδικασία προετοιμασίας και λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα. Η δυσκολία αυτή συνδέεται άμεσα με τον τρόπο με τον οποίο η προηγούμενη Κυβέρνηση και ο προηγούμενος Υπουργός Παιδείας άλλαξαν τον ακαδημαϊκό χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, ακόμα και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Η ανομοιομορφία των νομοθετικών διατάξεων των συγχωνεύσεων Πανεπιστημίων – ΤΕΙ, καθώς και η έλλειψη μελέτης για τη διαδικασία υλοποίησής τους, προκάλεσαν πολύ μεγάλα προβλήματα στο προσωπικό και τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων, όπως και στο αρμόδιο προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διακυβεύοντας έτσι την ομαλή διαδικασία του θεσμού των μετεγγραφών.
Προτεραιότητά μας ήταν και είναι να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα της ηλεκτρονικής εφαρμογής των μετεγγραφών στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα με τα προηγούμενα έτη.
Στη σχετική εγκύκλιο ενημερώνουμε για τους όρους και τις προϋποθέσεις του πλαισίου των μετεγγραφών, και επισημαίνουμε εκείνες τις κατηγορίες φοιτητών οι οποίοι δεν δύνανται φέτος να αιτηθούν μετεγγραφής εξαιτίας του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, ευχαριστεί ιδιαιτέρως και συγχαίρει το προσωπικό του Υπουργείου, το οποίο εργάστηκε με ταχείς ρυθμούς για την υλοποίηση των απαιτούμενων προσαρμογών. Επίσης, ευχαριστεί τη διοίκηση και τα στελέχη της ΑΑΔΕ και του Ακαδημαϊκού Διαδικτύου (GUnet), τα οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα στις επαυξημένες ανάγκες διαλειτουργικότητας, τις οποίες εντοπίσαμε από κοινού με αγαστή συνεργασία.», καταλήγει.
Τα προβλήματα και οι στρεβλώσεις του συστήματος
Προκαλεί το γεγονός ότι ορισμένοι φοιτητές οι οποίοι πέρασαν σε σχολές με ελάχιστα μόρια, εάν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις μετεγγραφής θα μπορέσουν να «μεταπηδήσουν» και να σπουδάσουν στις αντίστοιχες υψηλόβαθμες των Πανεπιστημίων.
Για παράδειγμα, φοιτητές με βάση εισαγωγής 4.490 μόρια στο καινούργιο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εφόσον το δικαιούνται θα μετεγγραφούν στο αντίστοιχο τμήμα διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο έχει βάση 17.959 μόρια.
«Είχαμε 33 τμήματα και τώρα φτάσαμε να έχουμε 45 με αυτήν την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης», λέει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Οικονομίας ΕΚΠΑ, Ναπολέων Μαραβέγιας.
Την ίδια ώρα, το τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπολογίζει ότι στους 230 εισακτέους που είχε, θα προστεθούν από μετεγγραφές ακόμα και 1.000, με τον πρύτανη να σκέφτεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τακτικές Στάλινγκραντ και Βιετνάμ για τους Τούρκους στη Ρας αλ Αΐν – Μεγάλες απώλειες
- Επίδειξη ισχύος από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στην Κύπρο
- Σαχάρα: Αυτό είναι ο πιο γρήγορο μυρμήγκι στον κόσμο - Η ταχύτητά του (Βίντεο)
- Άγριος καβγάς Χάρη με Αντελίνα στο Globetrotters: «Άντε γαμ…»
- Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕ Ηπείρου και ο Άσσος του Ολυμπιακού
- Θύελλα αντιδράσεων κατά ΠΙΣ: Ζητά μετατροπή δημόσιων νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ και είσοδο ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ!
- Βασίλης Κούκουρας: Πρόσφατα έμαθα ότι η Ελένη Ράντου δεν με ήθελε στη σειρά
- Τραγωδία: Πέθανε νεαρός πυγμάχος - Τα χτυπήματα που δέχθηκε (Βίντεο)
- Ανατριχίλα: Η απάντηση των κατοίκων των Οινουσσών στους Τούρκους (pics)
- Τραμπ σε Ερντογάν: «Μη γίνεσαι ανόητος»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Μαζί με τα αναδρομικά του 10μήνου και τα δώρα - Τα μηνιαία εκκαθαριστικά αποκαλύπτουν τα ποσά
- Πλαστικά μίας χρήσης «τέλος» - Ο ορίζοντας του υπουργείου Περιβάλλοντος
- Τρόμος στον Ασπρόπυργο: Επιθέσεις κακοποιών με πιστόλια και μαχαίρια για ένα... κινητό!
- Μετεγγραφές φοιτητών 2019: Αιχμές και βολές για τα προβλήματα στην διαδικασία
- Υπουργείο Οικονομικών: Το σχέδιο για φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις μισθών - Τα «στοιχήματα» του προϋπολογισμού
- Ιταλία: Ο «Ανθρωπος του Βιτρούβιου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι θα εκτεθεί στο Λούβρο

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Μετεγγραφές φοιτητών 2019: Αιχμές και βολές για τα προβλήματα στην διαδικασία
- Τρόμος στον Ασπρόπυργο: Επιθέσεις κακοποιών με πιστόλια και μαχαίρια για ένα... κινητό!
- Υπουργείο Οικονομικών: Το σχέδιο για φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις μισθών - Τα «στοιχήματα» του προϋπολογισμού
- Ιταλία: Ο «Ανθρωπος του Βιτρούβιου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι θα εκτεθεί στο Λούβρο
- Πλαστικά μίας χρήσης «τέλος» - Ο ορίζοντας του υπουργείου Περιβάλλοντος
- Μαζί με τα αναδρομικά του 10μήνου και τα δώρα - Τα μηνιαία εκκαθαριστικά αποκαλύπτουν τα ποσά
- Τα ακίνητα Airbnb αποκτούν «ταυτότητα» και γίνονται... ξενοδοχεία
- Τουλάχιστον 15.000 θάνατοι παιδιών κάτω των 5 ετών καθημερινά - Οι αιτίες και οι διαφορές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σοκ από μεγάλη έρευνα: Γιατί πάνω από 15.000 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε μέρα
- 7 τροφές που ανακουφίζουν τον πόνο στις αρθρώσεις -Ιδανικές για την αρθρίτιδα
- Ελληνικά F-16 στην Κύπρο – Άσκηση με πραγματικά πυρά
- Καπιταλισμός-φονιάς: Περισσότερα από 15.000 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε ημέρα σε όλο τον κόσμο
- Μπίζνες με κοντέινερ για πρόσφυγες: Ποιες εταιρείες θα φτιάξουν 800 οικίσκους έναντι €10 εκατ. από το ΓΕΝ
- Ο Άντονι Μπουρντέν βοήθησε να δημοσιευτούν οι αποκαλύψεις για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν