Μεταλλοβιομηχανία SPIDER: Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι για τις "μετακόμιση" σε Βαλκανική χώρα

Νεφελούδης: Διερεύνηση για παράνομες πρακτικές στη Spider – προτεραιότητα η στήριξη 120 εργαζομένων

Στην «Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες», έστειλε το υπουργείο Εργασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την εταιρία Spider που δραστηριοποιείται στα Γιάννενα. Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, η ιδιοκτησία της εταιρίας «ΜΕΤΑΛΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ SPIDER Ν. ΠΕΤΣΙΟΣ & ΥΙΟΙ» έχει

προβεί σε σωρεία παράνομων πράξεων, με αποκορύφωμα πριν τρία χρόνια τη μεταφορά πόρων για το άνοιγμα άλλης εταιρείας σε χώρα της Βαλκανικής.

Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η εταιρία σε περίπου 120 εργαζόμενους συζητήθηκαν εκτενώς σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στο Γενικό Γραμματέα Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, με εκπροσώπους τους, παρουσία και αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ). Όπως επισημάνθηκε από τη μεταφορά πόρων που πραγματοποιήθηκε προ τριετίας, προέκυψε η οικονομική κατάρρευση και η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στα Γιάννενα. Η εταιρία δημιούργησε έτσι σημαντικές οφειλές σε τράπεζες και Δημόσιο και οδήγησε 120 εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν επίσης την ύπαρξη άλλων παρένθετων εταιρειών, ότι οι παραγγελίες που ήταν σε εκκρεμότητα εκτελούνται από εταιρεία που βρίσκεται στην Σερβία, ότι πάγια περιουσιακά στοιχεία της εταιρεία κινδυνεύουν με κλοπές από το εργοστάσιο στα Γιάννενα και ότι οι πλειστηριασμοί για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας αποβαίνουν άγονοι.

Από την πλευρά του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας δηλώθηκε ότι εκτός από τη διερεύνηση που γίνεται με τον πιο επίσημο τρόπο, για να αποδοθούν ευθύνες στην ιδιοκτησία της εταιρίας, μία από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου είναι και η ενίσχυση των εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα