Αλαλούμ με τις μετακινήσεις εκτός νομού, «είπα - ξείπα» από Βορίδη και Σκέρτσο

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αποκάλυψε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι μετακινήσεις από νομό σε νομό να γίνονται είτε με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε αρνητικού τεστ, όπως γίνεται και για τα νησιά. Μετά από μία ώρα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ήρθε να αναιρέσει τον υπουργό Εσωτερικών δηλώνοντας πως δεν βρίσκεται στο τραπέζι ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Την αυστηροποίηση των μετακινήσεων από νομό σε νομό στην ηπειρωτική Ελλάδα,

εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός αναφέρθηκε σε μέτρα που είναι στο τραπέζι μετά τη νέα έξαρση κρουσμάτων στη χώρα μας.

Ο κ. Βορίδης αποκάλυψε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι μετακινήσεις από νομό σε νομό να γίνονται είτε με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε αρνητικού τεστ, όπως γίνεται και για τα νησιά.

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σημείωσε ότι ο ίδιος είναι υπέρ σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έχουν λυθεί σειρά νομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την υπόθεση.

Μετά από λίγη ώρα, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος τόνισε πως δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο «τραπέζι» το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν και για τις χερσαίες μετακινήσεις μέτρα αντίστοιχα με αυτά που ισχύουν στα πλοία, .

Ο κ. Σκέρτσος εξήγησε ότι ειδικά στις μετακινήσεις με ΙΧ αυτοκίνητο, η εφαρμογή τέτοιων μέτρων είναι πολύ δύσκολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετακίνηση,metakinisi