Μετά τον Βορίδη και ο Μαρινάκης στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη

«Διάχυση ευθυνών» για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη καταλογίζει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο το ΠΑΣΟΚ, επαναφέροντας και την πρόσφατη άρνηση Βορίδη να αναγνωρίσει ποινικές ευθύνες των «υπευθύνων».

«Πραγματικά αδυνατούμε να αντιληφθούμε τις λογικές ακροβασίες του κυβερνητικού εκπροσώπου» τιτλοφορεί σχετική ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εστιάζοντας στην προσπάθεια του κ.Μαρινάκη

να πραγματοποιήσει μία γενική συζήτηση για την ιστορία του σιδηροδρόμου από το 1997 μέχρι σήμερα, προκειμένου να επιτύχει διάχυση των ευθυνών για την απαξίωση του σιδηροδρόμου, δικαιολογώντας τινί τρόπω την τραγωδία στα Τέμπη.

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ παραμένει ο Βουλευτής Επικρατείας Μάκης Βορίδης, που προανήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την προανακριτική επιτροπή που βασίζεται στη δικογραφία του Ευρωπαίου Εισαγγελέα.

Βεβαίως, η κόντρα επεκτάθηκε και στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από το αδελφό κόμμα του Σάντσεθ στην Ισπανία καλώντας τον πρωθυπουργό να τοποθετεί δημόσια επί του πεδίου.

Η δήλωση Βορίδη

Ο υπουργός Επικρατείας, ως άτυπος αντικαταστάτης του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο, όρισε με σαφήνεια το πώς θα «τροχιοδρομηθεί» η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, αφαιρώντας της εκ των προτέρων μία ιδιότητα που έχει από τον ίδιο τον κανονισμό της Βουλής. Την μετατροπή της δηλαδή, σε προανακριτική επιτροπή σε περίπτωση που από την έρευνα εντοπιστούν ενδείξεις και στοιχεία ποινικών ευθυνών για τους υπουργούς των οποίων τα πεπραγμένα της θητείας θα εξεταστούν.

Η πρόταση που ψηφίστηκε προβλέπει την διερεύνηση μιας μακράς περιόδου από το 1994 έως και σήμερα, εστιάζοντας στην περίοδο 2014 έως 2023 επί υπουργίας των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Σπίρτζη.

Ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής πως εφόσον έρθουν στην Ολομέλεια της Βουλής προτάσεις για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, όπως έχουν ήδη κατατεθεί πρώτα από το ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια από τον ΣΥΡΙΖΑ «σας λέω από τώρα θα την απορρίψουμε γιατί δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα