Μελέτη - συναγερμός: Ο κόσμος έχει εγκλωβιστεί σε μία «συνδημία» χρόνιων ασθενειών

Ο κόσμος έχει παγιδευτεί σε μια τέλεια καταιγίδα με αυξανόμενα ποσοστά χρόνιων ασθενειών, επίμονων μολυσματικών ασθενειών και αποτυχιών στη δημόσια υγεία που έχουν πυροδοτήσει θανάτους στην πανδημία COVID-19, σύμφωνα με μια μεγάλη παγκόσμια μελέτη για την ανθρώπινη υγεία. 

Η εμφάνιση και η αλληλεπικάλυψη της πανδημίας του κορονοϊού με τη συνεχιζόμενη παγκόσμια αύξηση των χρόνιων παθήσεων όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης

- με πρόσθετους περιβαλλοντικούς κινδύνους όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση - έχουν επιδεινώσει τον αριθμό των θανάτων του κορανοϊού, ανέφερε.

Η μελέτη Global Burden of Disease (GBD) είναι η πιο ολοκληρωμένη στο είδος της. Δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, ανέλυσε 286 αιτίες θανάτου, 369 ασθένειες και τραυματισμούς και 87 παράγοντες κινδύνου σε 204 χώρες και περιοχές για να προσφέρει μια άποψη για την υποκείμενη υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού και τον αντίκτυπο του COVID-19.

«Η COVID-19 είναι μια επείγουσα σε χρόνια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία», δήλωσε ο Richard Horton, αρχισυντάκτης του Lancet. Περιέγραψε την πανδημία του κορονοϊού σε συνδυασμό με τα υψηλά παγκόσμια ποσοστά παχυσαρκίας, διαβήτη και άλλων χρόνιων παθήσεων ως «συνδημία». Η συνδημία είναι η συσσωμάτωση δύο ή περισσοτέρων ταυτόχρονων ή διαδοχικών επιδημιών ή συστάδων ασθενειών σε πληθυσμούς με βιολογικές αλληλεπιδράσεις, που επιδεινώνουν την πρόγνωση και τις επιπτώσεις της νόσου

Ποιες είναι κύριες επιβαρυντικές αιτίες της κακής υγείας των ανθρώπων
Keywords
Τυχαία Θέματα