Μειώνεται η ελεύθερη παραλία για τους λουόμενους - Δίνεται περισσότερος χώρος σε ομπρέλες και ξαπλώστρες

Αλλάζει ριζικά ο χάρτης των παραλιών ειδικά για τις ξαπλώστες και τις ομπρέλες που φαίνεται πως θα περιορίσουν κατά πολύ την ελεύθερη παραλία για τους λουόμενους. Δείτε όλες τις αλλαγές.

Μεγάλες ανατροπές έρχονται με τον ελεύθερο χώρο στις παραλίες, καθώς αυξάνεται σημαντικά ο διαθέσιμος χώρος για ομπρέλες και ξαπλώστρες

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση φέρνει τις αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις ειδικές μορφές τουρισμού και την τουριστική ανάπτυξη, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Με αυτό αυξάνεται κατά 200 τετραγωνικά

μέτρα, δηλαδή από 300 τ.μ που ισχύει σήμερα σε 500 τ.μ, το μέγιστο εμβαδόν κάθε παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

Επίσης, μειώνεται από 60% σε 50% το ελάχιστο ποσοστό της έκτασης του αιγιαλού που πρέπει να παραμένει ελεύθερη.

Σε ό,τι αφορά σε παραλία και αιγιαλό, προβλέπονται τα εξής:

-Αυξάνεται από 300 τ.μ που ισχύει σήμερα σε 500 τ.μ. το ανώτατο όριο στο εμβαδόν κάθε παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης, παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και πλεύσιμου ποταμού, για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους.

– Εάν στον ίδιο αιγιαλό υπάρχουν περισσότερες παραχωρήσεις για την εκμίσθωση ομπρελών και καθισμάτων, πρέπει να παραμένει ελεύθερη έκταση αιγιαλού σε ποσοστό τουλάχιστον 50% του συνολικού εμβαδού του (60% σήμερα), ισοκατανεμημένου σε όλο το μήκος του αιγιαλού, χωρίς να υπολογίζεται ο χώρος του αιγιαλού που είναι δυσπρόσιτος και μη αξιοποιήσιμος.

Για τις περιπτώσεις παραχώρησης για απλή χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης σε ξενοδοχεία και σύνθετα τουριστικά καταλύματα, τα οποία δραστηριοποιούνται σε όμορο χώρο και λειτουργούν νόμιμα, δεν θα ισχύει πια ο περιορισμός του εμβαδού κάθε παραχώρησης, δηλαδή τα 500 τετραγωνικά μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα