Φωτιά στη Σταμάτα Αττικής: Κάηκαν σπίτια, σκληρή μάχη της Πυροσβεστικής, περιορίζεται το μέτωπο (εικόνες - βίντεο)

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταματά Αττικής. Δύσκολη η κατάσταση σύμφωνα με τον δήμαρχο. «Περίπου 20 σπίτια έγιναν στάχτη», ανέφερε ο κοινοτάρχης Ροδόπολης, κ. Κλεφτάκης. Δύσκολες οι συνθήκες της κατάσβεσης, μάχη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς, περιορίζεται το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο κ. Βασίλης Κλεφτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό, ενώ περίπου 20 σπίτια και αυτοκίνητα κάηκαν από την πύρινη λαίλαπα. Παράλληλα, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη και

υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θρηνούμε θύματα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης και μαίνεται αυτή την ώρα έχουν ενισχυθεί, την ίια ώρα που σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 Ε/Π και 8 Α/Φ με το BERIEV-200 (το ρωσικό «κτήνος») μεταξύ αυτών. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

{https://www.youtube.com/watch?v=fdmwafQxLG8}

{https://www.youtube.com/watch?v=zcIh1Rez_jQ}

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί στον οικισμό Γαλήνη, μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης- και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες “γλείφουν” και σπίτια».

Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

{https://youtu.be/c0gl5_boGm8}

Την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

{https://www.youtube.com/watch?v=-RzrdtK4uLg}

{https://youtu.be/TmJkZuceRn8}

Λόγω της πυρκαγιάς στη Σταμάτα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

{https://twitter.com/pn_antilogias/status/1419949661608103936?s=20}

{https://twitter.com/amna_news/status/1419955709899325446?s=20}

{https://twitter.com/gpahas/status/1419942780097413126?s=20}

Δηλώσεις του υπεύθυνου της Πυροσβεστικής

{https://www.youtube.com/watch?v=i-k09MQjjJg}

Διπλό μήνυμα του 112 για τη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα

Διπλό μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ήταν το πρώτο μήνυμα.

Η δεύτερη και τελευταία, εστάλη λίγο μετά τις 14:30 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής και τους καλεί να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε χαρακτηριστικά η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα