Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έφερε σκληρή κόντρα στη Βουλή

Για θλιβερή εργαλειοποίηση των νέων κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα η Νικη Κεραμέως, σχολιάζοντας την δέσμευση του να επανακαταθέσουν μηχανογραφικά με τις ίδιες βαθμολογίες όσοι υποψήφιοι δεν πέτυχαν στις εξετάσεις και να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

«Σε πόσους νόμους και αρχές προσκρούει μια τέτοια δήλωση;» αναρωτήθηκε η υπουργός Παιδείας και εξαπέλυσε επίθεση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ότι «λειτουργεί μόνο προς άγραν ψήφων». Πρόσθεσε επίσης ότι η κοινωνία θέλει να δοθεί ένα τέλος σε φοιτητές που μπαίνουν στα πανεπιστήμια και δεν αποφοιτούν, τονίζοντας ότι είμαστε οι τελευταίοι στην ΕΕ σε φοιτητές που δεν αποφοιτούν. « Η κοινωνία του αύριο θέλει να αφήσουμε πίσω ιδεοληπτικές εντυπώσεις και να προχωρήσουμε μπροστά» κατέληξε η υπουργός.

Για την πιο βίαιη μείωση εισακτέων από συστάσεως πανεπιστημίων έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και για την δήλωση του πρωθυπουργού ότι είναι συμβολική η αύξηση του κατώτατου μισθού, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν δουλεύουν συμβολικά.

Αναφερόμενος στην ακύρωση της πρόσκλησης στον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μετά από δικούς τους κύκλους ματαιώθηκε η βράβευση και κάλεσε την Υπουργό Παιδείας να πάρει θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα