Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική - 15 συλλήψεις - Βρήκαν όπλα και εκρηκτικά - 'Ολα έδειξαν την «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική. 

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 15 συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Δυο άνδρες και μια γυναίκα έχουν συλληφθεί ήδη, ενώ ο ένας από τους δυο συλληφθέντες είχε συλληφθεί και το 2010 για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση

“Επαναστατικός Αγώνας. Συλληφθέντες είναι ένας 41χρονος, ένας 45χρονος και μια 39χρονη. Έχουν γίνει 13 έρευνες σε σπίτια.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ύστερα από έρευνα, διαπίστωσε την εμπλοκή των συλληφθέντων στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνιδιών στον Χολαργό.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ προστίθεται:

«Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής  σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

1. Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

2. Ένα υποπολυβόλο

3. Δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

4. Δύο πυροβόλα πιστόλια

5. Τέσσερεις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

6. Έξι κοινοί πυροκροτητές

7. Εννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητές

8. Δύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

9. Ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

10. Δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

11. Τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

12. Τρία  σώματα χειροβομβίδας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Παρασκευής σχετίζονται με την «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, για πολλούς θεωρείται ως διάδοχη του «Επαναστατικού Αγώνα» στο ένοπλο αντάρτικο πόλεως. Με προκηρύξεις της, η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έχει αναλάβει την ευθύνη για αρκετά «χτυπήματα», όπως η επίθεση με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov και στόχο την πρεσβεία του Μεξικό (31-08-2016), η επίθεση πάλι με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια (10-01-207) και η χειροβομβίδα στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα