Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ: Σάββατο πρωί στο Καβούρι - Χαλαροί, χωρίς γραβάτες - Τι θα συζητήσουν (pics)

Μία διαφορετική συνεδρίαση και έναν νέο τρόπο λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ο οποίος, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται και από casual ντύσιμο με... απουσία γραβάτας, εγκαινιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Σάββατο 9 Νοεμβρίου και μάλιστα με θέα... θάλασσα.

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σε μεγάλο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στο Καβούρι κατά την οποίαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε στελέχη της κυβέρνησης θα ενημερώσουν τους βουλευτές για τα καίρια θέματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα των αρμοδιοτήτων τους.

Τα

στελέχη είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας που θα ενημερώσει για τα θέματα της οικονομίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που θα ενημερώσει για το μεταναστευτικό και τα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας, ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα θέματα της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ο Γιάννης Μπούγας, πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, ο Γιώργος Γεραπετρίτης για τα θέματα της συνταγματικής αναθεώρησης καθώς και ο Σταύρος Καλαφάτης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολούθως όποιος βουλευτής επιθυμεί θα μπορεί να πάρει το λόγο υπό την προϋπόθεση να έχει κάνει προεγγραφή σε σχετικό κατάλογο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Το νέο μοντέλο λειτουργίας της Κ.Ο. που εγκαινιάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι καταφανώς διαφορετικό από αυτό που ισχύει παραδοσιακά με τους βουλευτές να παρακολουθούν την ομιλία του πρωθυπουργού χωρίς να συμμετέχουν στη διαδικασία ενώ στοχεύει στην επί της ουσίας ενημέρωση των βουλευτών και στην ανταλλαγή απόψεων με ελάχιστη τη συμμετοχή του πρωθυπουργού.

Στο επίκεντρο το προσφυγικό

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το προσφυγικό, ιδιαίτερα μετά τις αντιδράσεις σε διάφορα σημεία της Ελλάδας από την τοπική κοινωνία, εξαιτίας της μετεγκατάστασης προσφύγων από τα νησιά, στο πλαίσιο σχεδίου αποσυμφόρησης των εκεί hotspot, ενώ υπήρξε «άδειασμα» όσων ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Χαρακτηριστικές οι αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για τα μπάρμπεκιου έξω από προσφυγικές δομές, αφού τόσο ο Στέλιος Πέτσας όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη τοποθετήθηκαν ενάντια σε τέτοιες φωνές, ενώ το ίδιο έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι γραφικότητες κάποτε πρέπει να τελειώνουν».

Ακόμη, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να συζητηθούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις, έτσι ώστε οι βουλευτές να μπορούν να εξηγήσουν με λεπτομέρειες στις τοπικές κοινωνίες τις αλλαγές, αλλά και το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η συνεδρίαση, όπως προαναφέρθηκε, θα είναι λιγότερο επίσημη και από σημειολογικής άποψης θα επιχειρήσει να έχει τον χαρακτήρα μιας καθημερινής συνάντησης εργασίας χωρίς επίσημο ντύσιμο και κυρίως χωρίς… γραβάτες. Τέλος, δεν προβλέπεται κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα