Με επιτυχία αντιμετώπισε την κακοκαιρία ο μηχανισμός της Περιφέρειας

Με επιτυχία αντιμετώπισε ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική και τα νησιά, με προληπτικά μέτρα και συντονισμό των υπηρεσιών. Αυτήν την εκτίμηση εξέφρασε και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ερωτηθείσα νωρίτερα από την ΕΡΤ.

Παράλληλα, όλες οι κεντρικές και περιφερειακές οδικές αρτηρίες παρέμειναν ανοιχτές. Λόγω της αυξημένης ποσότητας αλατιού που έριχναν από νωρίς τα ειδικά οχήματα της Περιφέρειας δεν υπήρξαν προβλήματα από τον παγετό κατά τις

πρωινές ώρες.

Μικρό πρόβλημα παρουσιάστηκε μόνο στη λεωφόρο Μεσογείων, στις 3 τα ξημερώματα, περίπου για μισή ώρα, όταν σημειώθηκε σφοδρή χιονόπτωση κατά την απομάκρυνση των φορτηγών για ανεφοδιασμό με αλάτι από τον πλησιέστερο σταθμό της Περιφέρειας στην περιοχή. Προβλήματα δημιουργήθηκαν τις πρωινές ώρες στα εσωτερικά δημοτικά οδικά δίκτυα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με τη χρήση αλατιού.

Επίσης, θετικά λειτούργησε και η απόφαση των περισσότερων δήμων να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σήμερα.

«Σε πλήρη δράση λειτουργούσαν από νωρίς το απόγευμα χθες τα βασικά κέντρα αποχιονισμού στο Καπανδρίτι (Μαλακάσα) και την Οινόη όπως και τα προσωρινά, σε Νέα Μάκρη, Μπάντμιντον, Κάντζα, Σχιστό, Πεντέλη» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Γιάννα Τσούπρα.

Οι ενασχολήσεις των πολιτών συνεχίστηκαν με κάθε «ομαλότητα σήμερα, ακόμη και σε περιοχές με -2 και -4 βαθμούς Κελσίου και 40 ή 20 πόντους χιόνι, όπως στη Φυλή και τα Βίλια» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου. Όπως τόνισε, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και σε περισσότερο δύσβατες περιοχές, όπως στο Κρύο Ππηγάδι (Βίλια προς Πόρτο Γερμενό), ενώ ανοιχτή παρέμεινε σε όλο το μήκος της και η ΠΕΟΑ Θηβών «χάρη στην προληπτική λειτουργία ολόκληρου του μηχανισμού». «Από χθες το βράδυ εργάζονταν για τον σκοπό αυτό πέντε μισθωμένα αποχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής, διασκορπίζοντας 150 τόνους αλάτι» πρόσθεσε.

Ο αντπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα και υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Καραμέρος, απέδωσε την επιτυχή αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας που επλήγησαν εντονότερα από την επέλαση του «Τηλέμαχου» και τη συνεργασία των εργαζομένων και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Με τη συνεργασία και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πέτυχαν τα προληπτικά μέτρα αντιμετωπίσης της κακοκαιρίας στη βόρεια Αθήνα» επισήμανε.

Η εμφάνισή του χιονιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας αντιμετωπίστηκε με πολύ αλάτι και ιδιαίτερη προσοχή από τους εναπομείναντες οδηγούς. Οι αρμόδιοι δεν παρέλειψαν να ρίξουν άφθονο αλάτι στις εισόδους-εξόδους των αμαξοστασίων και των νοσοκομείων, καθώς και «στις στάσεις του μετρό» παρατήρησε ο αντιπεριφεριάρχης Νότιου Τομέα, Χρήστος Καπάταης. Ο ίδιος φρόντισε για τη ρίψη αρκετής ποσότητας προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα εξαιτίας του παγωμένου δαπέδου στις εξόδους τους.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αντιμετώπιση του χιονιά, όπως διαπίστωσε ιδίοις όμμασι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έκανε αναφορά στα μκροπροβλήματα που σημειώθηκαν σε Καπανδρίτι, Βαρνάβα και άλλες περιοχές, «προβλήματα αναμενόμενα κάθε χειμώνα», τα οποία, όπως είπε, σύντομα θα αποκατασταθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα